Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Als ik wandel of tanden poets, verkrampen mijn hand en pols, wat kan het betekenen?

Ik krijg een soort grijp houding naar binnen, en schaam me ervoor. Het is zo erg dat mensen erover beginnen. Het wordt een beetje stijf maar doet verder geen pijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij hand en pols klachten heeft u pijn rond of in het polsgewricht als u uw pols beweegt of belast, en soms ook als u de pols stil houdt. Soms straalt de pijn vanuit de pols uit naar de vingers in de vorm van pijn of tintelingen, of juist richting de elleboog. Dit zegt dan vaak iets over het soort aandoening dat onderliggend is aan de polsproblemen. De pijnklachten aan uw pols kunnen uw dagelijkse bezigheden en uw sport of werk sterk belemmeren.

Bronnen:
https://www.shockwave.nl/shockwave/klachte...

Het zou kunnen dat de doorbloeding van je hand niet optimaal is. Door de inspanning bij het tandenpoetsen en het naar beneden hangen bij het wandelen, zou je daar last van kunnen krijgen. Zou ook kunnen dat je electrolytenhuishouding niet in balans is. Even bloed laten prikken dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100