Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan een huisarts mijn conditie meten en zeggen of mijn slechte conditie oorzaak is van mijn slaapstoornis en vermoeidheid?

Ik ben al een paar keer naar de huisarts geweest voor de oorzaken van mijn vermoeidheid, lang slapen, veel gapen, snel hoofdpijn enz, maar ik heb het nog nooit over mijn conditie gehad en die is 0. Want ik heb ook geen uithoudingsvermogen. Ben heel snel moe na een inspanning.

Kan een huisarts mijn conditie meten en daarna zeggen dat ik meer moet sporten en dat het daarmee opgelost is?
Ik wil het best, maar ik heb gewoon een duwtje in de rug nodig. Iemand die zegt dat dat inderdaad de oorzaak is en dat ik meer moet sporten (en misschien ook gezonder eten) en dat mijn probleem daarmee opgelost is.
Ben ik dan aan het goede adres bij de huisarts?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk eerder dat je bij een sportschool aan het goede adres bent. De huisarts kan d.m.v. een test op het ziekenhuis kijken hoe het met je lichamelijke conditie gesteld is. Maar als je dit zelf al merkt is het onzin om dit via die weg te doen toch? Ik denk de huisarts ook eerst zal zeggen om hetzelf te proberen en als dit niet werkt een verwijzing van het ziekenhuis zal geven. Als je een duw in je rug nodig hebt vraag die dan aan iemand anders.

Nee, je kan daar best voor naar een fysiotherapeut gaan. In een fysiotherapiepraktijk worden individuele conditietesten afgenomen. Of u nu intensief sport, terugkomt van een blessure of niet beweegt; de test kan door iedereen gedaan worden. De test geeft een indruk van uw algehele conditie op dat moment, maar kan ook gebruikt worden om vooruitgang door training vast te leggen. Als je daar een uitslag van hebt, kan je wel naar de huisarts voor verdere beoordeling van je klachten.

Bronnen:
http://www.ziekenhuisamstelland.nl/patient...

In de eerste plaats gaat een mens naar de huisarts om te laten vaststellen danwel uit te sluiten of er lichamelijke of psychische problemen zijn. De eerste kan de huisarts evt mbv een specialist verhelpen. (onderzoek van bloed, urine, faeces etc) De huisarts kan oa controleren op een juiste werking van de schildklier, bloedarmoede, diabetes, bloeddruk of als u een ziekte onder uw leden heeft. Blijkt u lichamelijk niets te mankeren dan kunt u doorverwezen worden naar een psycholoog. Men kan u adviseren om te stoppen of minderen met roken evt drugsgebruik, alcohol of een dieet te volgen ivm evt overgewicht. Of minder werken met de computer. Ook voedingsadviezen kunt u via een dietist(e) krijgen. Pas daarna kunt u aan een trainingsprogramma denken zoals joggen, zwemmen, fietsen en andere oefeningen. Verder zijn fysio of de sportschool optie,s. Maar eerst naar de huisarts. U kunt beter uw klachten op papier zetten anders bent u de helft vergeten als u bij de huisarts bent. Zien we u weer hier na een tijdje hoe het u vergaan is?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100