Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Last van de rug door teveel buigspieren, hoe train ik mijn rug spieren?

Zonder apparaten?

Weet jij het antwoord?

/2500

De oegening superman is hier goed voor. Ga op je buik op de grond liggen, languit (liefst op matje. Til nu je armen, hoofd en benen een stukje van de grond, zoals Superman in de lucht vliegt. Hou dit 5-10 seconden vol en ga weer liggen. Herhaal dit een paar keer.

Bronnen:
http://www.sparkpeople.com/resource/exerci...

Ik ken het die pijn in de rug. Van alles geprobeerd, totdat ik 's ochtends naar het programma Nederland in beweging. Goed programma, je voelt je snel fit.

Bij een te grote belasting van je rugspieren, moet je je buikspieren extra trainen. Bij goed getrainde buikspieren worden de rugspieren ontlast.

Opdrukken voor je bovenrug, die hyperextensions van het eerste antwoord voor je onderrug. Maar als je buikspieren traint zou ik alles trainen, anders staat je lichaam niet in verhouding en dat is sowieso ongezond. Ik las van de week op een forum het volgende: "A skinny guy with abs is like a fat chick with big boobs, it just don't count."

Ga op jou knieen en met jou handen op de grond . Hou jou linkerarm en jou rechterbeen gestekt . doe dit ongeveer 1 min . En ga dan wisselen . Nu met jou rechterarm en linkerbeen . En herhaal dit enkele malen .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100