Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan ik het beste doen tegen vermoeidheid?

Als ik van school kom bijv. dan ben ik heel erg moe. Zo moet dat ik mijn huiswerk niet meer maak en alleen heel even achter de computer ga. Dit heeft natuurlijke nare gevolgen voor mijn schoolprestaties, omdat ik dan steeds achterloop. Waarom ik zo moe ben, weet ik niet, want ik slaap meestal wel ongeveer 8 uurtjes.

Een paar jaar terug heb ik dit ook gehad. Ik kwam dan thuis en ging meteen slapen tot de volgende dag en dan begon het weer van voor af aan.

Hebben jullie enig idee hoe dit zou kunnen komen? en wat kan ik hier het beste tegen doen? Misschien vitaminepilletjes ofzo..?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ga eens naar de huisarts en laat je bloed onderzoeken. Misschien heb je Pfeiffer of bloedarmoede. Je zou de eerste niet zijn die dat krijgt op puberleeftijd!

Misschien heb je de ziekte van pfeiffer. Maar misschien ook niet. Het zou kunnen helpen om veel water te drinken tegen vermoeidheid. Wat zeker helpt is een gezond eetpatroon met voldoende eten uit de schijf van vijf en genoeg bewegen. Minimaal een uur per dag.

Allereerst bloed laten onderzoeken op pfeiffer en andere ziektes die vermoeidheid kunnen veroorzaken. Je kunt ook een ijzertekort of lage bloeddruk hebben. Als dat uitgesloten is, dan zal het waarschijnlijk de overgang van de zomervakantie/school/herfst zijn. Veel kinderen in de pubertijd hebben hier last van. Onze huisarts noemde het ook brugklasmoeheid. Om je toch fit te kunnen voelen is het verstandig om na school een half uurtje te sporten en dan een warme douche te nemen. Daarna rustig aan doen, eten en dan huiswerk maken. Ook veel water drinken, veel groente eten weinig suiker gebruiken kan helpen.

probeer niet meer dan 8 uur per nacht/dag te slapen daar wordt je alleen maar nog meer vermoeid van. De huisarts kan je verder helpen, vraag ook eens of hij/zij je kan testen op vitaminen d tekort daar kan ook extreem moe van worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100