Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Loskomend slijm bij loskomen rug & inspanning, is dat normaal?

Ik loop al een tijd met rugklachten ben naar orthopedie geweest en die concludeerde dat mijn schouders scheef staan daar ga ik nu voor naar de fysio.

Maar elke keer als ik me inspan in het algemeen of als mijn rug wordt losgemaakt door de fysio of mezelf, dan komt er allemaal (groen)slijm uit mijn longen omhoog, ik heb het al aan de fysio voorgelegd maar hij kent het niet en de dokter indemdito.

Wat zou dit kunnen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Of het normaal is, dat kan niemand hier zomaar weten. Ik vind wel dat je dokter meer onderzoek zou kunnen doen. Hij zou bijvoorbeeld het slijm (sputum) kunnen laten nakijken op de tuberkelbacil, of een foto van je longen laten nemen. Omdat tbc nog maar weinig voorkomt, vergeten huisartsen dit nog al eens. Pijn tussen je schouderbladen zou daar ook mee te maken kunnen hebben. Je moet ervan uitgaan dat je dit niet hebt, maar dat valt alleen maar uit te sluiten door het sputum te onderzoeken. Vraag verder onderzoek bij je huisarts!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100