Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hou krijg je huidkorsten na een val soepel of zacht?

2 weken terug gevallen en had wonden op mijn vingers die nu gelukkig dicht zijn. Ze zijn alleen erg hard en ik vroeg me af of er een zalf of andere manier (huismiddeltje) bestaat om de korsten zacht te krijgen zodat ik mijn vingers weer kan buigen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Biodermal littekenzalf maakt t soepeler en het geneest ook sneller. Gezien de korsten op he vingers zitten is de kans groot dat je korstjes steeds weer stuk gaan. Niks op smeren, zoals hierboven gezegd is ook een optie, maar gezien de beweeglijkheid van je vingers zou ik voor biodermal gaan. Helaas ben ik een ervaringsdeskundige wb letsel.

Ik zou er niks opsmeren. Laat het zo genezen. Over een tijdje gaan ze er vanaf. Als je er vanalles opsmeert wordt het te week en gaan ze er eerder af dan de bedoeling is. Dat kan de wond weer opengaan. Je bent dan alleen maar langer onderweg.

de korst is ter bescherming, onder de korst kan de huid beter helen. Als je de korst te vroeg verwijderd begin je van voren af aan, het gaat bloeden ,komt weer een korst enz.enz.

Johannesolie werkt bij mij wel goed. Zit in kleine donkere flesjes en is bij elke drogist wel te koop. Ik gebruik het niet voor korsten na een val, maar voor harde plekken op m'n voeten met een onbekende oorzaak. Dus ik weet niet hoe het voor valkorstjes werkt, kwaad kan het niet.

Je zou er wat vaseline op kunnen smeren maar het beste is om het zo te laten.Is een natuurlijke wondbescherming en valt er vanzelf af als je huid eronder genezen is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100