Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat zijn bijwerkingen van prednison?

ik moet prednison nemen omdat ik crohn heb lig ook al 3 weken in het ziekenhuis maar ben zins 3 dagen aan de prednison omdat ik van de Azathioprine nu een alvleesklier ontsteking heb ¬¬
maar wat zijn nou de bijwerkingen?!

Weet jij het antwoord?

/2500

gewichtstoename tragere wondgenezing spontane botbreuken meer vocht vasthouden in lichaam misselijk en pijn in buik maagzweren en bloedingen meer kans op infecties en virussen bij stootkuur zijn deze bijwerkingen er niet. alleen bij langer gebruik. sterkte en snel maar beterschap.

Presnison of andere ontstekkingsremmers hebben vele bijwerkingen die niet bij iedereen optreden. Om de ernst van de bijweking vooraf in te schatten is daar geslacht, leeftijd, de dosering en de toedieningsvorm van het medicijn nodig. Zondere deze informaties kan geen relevante antwoord gegeven worden

Dat zijn er nogal wat maar b,en ik zou hier de meest vreselijke kunnen gaan opnoemen maar bij normaal gebruik treden in het algemeen weinig bijwerkingen op, alleen bij te hoge doses (stootkuur). Als je vragen of ongerustheden hebt kun je ze het best voorleggen aan je arts of het verplegend personeel. Je moet je eigenlijk pas gaan afvragen of er mogelijke bijwerkingen zijn als je daadwerkelijk klachten gaat krijgen. Geeft het dan aan bij je behandelaar zodat hij samen met jouw kan gaan kijken wat er gedaan kan/moet worden. Veel beterschap!! Als je toch graag alle bijwerkingen eens wil door lezen kun je dat via de onderstaande link. Je voert de eerste 3 letters van het medicijn in en laat zoeken.Dan krijg je alle info over het betreffende medicijn.

Bronnen:
www.farmacotherapeutischkompas.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100