Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Helpt probiotica bij een penicilline kuur?

Door penicilline/antibiotica kuur kan je darm werking veranderen waardoor er diarree ontstaat. Kan je dat tegen gaan door probiotica te nemen? Aangezien probiotica bacterien (goede) afzet in de darmwand en deze dan (lijkt mij) aanvuld voor de bacterien die de penicilline afbreekt...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat is zeker goed. Zoals je zelf al aangeeft herstellen de 'goede' bacteriën de balans in je darmen. Ik hen zelf (ala drogist) goede ervaringen met orthiflor van orthica ( www.orthica.nl) En heb in de bron een link gezet naar de homeopathische probiotica van a. Vogel.

Bronnen:
http://www.avogel.nl/Indicaties/Darmflora.php

Het kan zeker geen kwaad om een Probiotica te nemen als aanvulling, maar je zult de maag/ darm klachten die je als bijwerking van de Antibiotica soms hebt, er niet mee voorkomen. Maar het kan zijn dat je wel sneller opknapt, je kunt het zien als een zalf op de wonde.

Baadt het niet, schaad het niet verhaal. Probiotica zijn niet anders dan een setje goede bacteriën en zullen niet heel veel uithalen. Het lijkt me dat diareeremmers een betere werking hebben. Imodium lijkt me een prima begin.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100