Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is die verschrikkelijke jeuk?

Ik heb overal heel erge jeuk, vooral op mijn benen, in mijn haar en op mijn rug. Soms lig ik heel de nacht te krabben en op mijn rug en achter mijn oor verschijnen soms grote bulten. Weet iemand wat dit kan zijn en wat ik eraan kan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zou kunnen dat je bedmijt hebt. Hangt er vanaf hoe lang je je beddengoed en matras hebt. Vaak je beddengoed verschonen, en elke keer als je dat doet de matras stofzuigen en dan omdraaien. Zo gaat de ontluchting van je matras ook beter. Als je al heel oude kussens/dekbedden hebt zou je eraan kunnen denken om die eens te vervangen. Sommige kussens kun je ook wassen (stand wolwas in de machine), de meeste dekbedden ook. Even op de labeltjes kijken. Hopelijk heb je hier iets aan en vertrekt die rottige jeuk.

Ik zou mn huisarts raadplegen en als die niks kan vinden zal er een dermatoloog naar moeten kijken die kan door testjes kijken wat het probleem is en daar medicatie op voorschrijven sterkte en succes

Als je dit af en toe hebt dan zou het misschien een allergische reactie [voedsel] kunnen zijn of galbultjes.

Misschien ben je allergisch aan je beddengoed of aan een nieuw waspoeder. Door de warmte van je bed zijn allergische reacties vaak heviger. Probeer eens katoenen lakens en/of een ander wasmiddel of wasverzachter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100