Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

In de ochtend Geven me ogen veel van dat gele spul af waardoor me wimpers aan elkaar plakken, hoe kom ik er van af?

Weet jij het antwoord?

/2500

Euh... Wassen?

Waarschijnlijk heb je kou op je ogen, misschien een lichte ontsteking van de traanbuizen. Met een watje met lauw water van de zijkant naar je neus toe vegen, net zolang tot je wimpers loslaten. Geen zeep gebruiken.

Dat wijst op een ooginfectie. Ga er niet zelf aan prutsen, ga voor een juiste diagnose naar je huisarts of oogarts. Hij/zij kan je dan de juiste medicatie geven.

Watjes met lauwe kamillethee helpen hier heel goed voor Leg ze een minuut of 10 op je ogen en je voelt dat het goed voor je ogen is. Kan ook als je vermoeide ogen hebt. Groetjes anMa

Bronnen:
zelf gedaan

spoel je ogen een tijdje met ogentroost, van weleda. heerlijk spul waar je ogen snel van tot rust komen.

Ik ben het met Siska eens, dit zou een ooginfectie kunnen zijn. Zijn je ogen misschien ook rood? Voelen ze vervelend, alsof er zand in zit, of op een andere manier geirriteerd? Draag je lenzen? Als je dus nog van meer dingen last hebt dan van korstjes 's ochtends zou ik even naar de huisarts gaan.

Waarschijnlijk heb je een infectie,je ogen schoon houden met lauw warm kraanwater en steeds een schoon steriele gaasje.Steeds van buiten naar binnen strijken en niet door het oog wrijven.Geen make-up en contact lezen gebruiken.Als het langer dan 3 dagen duurt dan even laten beoordelen door je Huisarts.Ook laten beoordelen als je ogen pijnlijk zijn,of als je minder goed ziet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100