Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik kreeg een stikgevoel alsof er een bal in mijn keel zat. Is dit een astma aanval?

Hoii,
ik heb sinds 2009 astma en er best veel last van gehad. maar na een tijd niet zo, dus ik stopte mijn medicijnen te gebruiken ,omdat ik keelpijn kreeg en hoestaanvallen.
Sinds vandaag,
ik zat rustig achter me computer en wilde net opstaan toen ik opeens geen adem meer kreeg, ik kreeg zo'n stik gevoel en het gevoel alsof er een bal in me keel zat. is dit een astma aanval? ik heb nog noooit zoiets gevoeld, en ik neem wel vaker een tijd me medicijnen niet in

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk niet dat het met je astma te maken heeft, want ik heb sinds een paar maanden iets wat er nogal op lijkt, denk ik Bij mij gebeurt alleen altijd 's nachts - ik word er dan wakker van. En ik heb pertinent geen astma. Maar ik snak dan echt naar adem en moet heel erg mijn best doen om in te ademen. Mijn keel zit compleet dicht, slikken is heel moeilijk, en als ik dat toch probeer voelt het aan als schuurpapier. Is dat ook wat jij vandaag had? Bij mij helpt het als ik een paar slokjes water neem. Ik heb dus tegenwoordig altijd een flesje water naast mijn bed staan. Ik ben echter geen deskundige, misschien kun je toch beter toch een afspraak maken met je behandelend arts.

Waarschijnlijk had je minder last van je astma OMDAT je je medicijnen gebruikte. Dan gaat het best en heb je het gevoel dat je wel zonder kunt, maar als je stopt, word je langzaamaan toch steeds weer benauwder. Stoppen met je medicijnen is dus dom, tenzij je arts/longverpleegkundige dat adviseert. Als je denkt dat je last hebt van je medicijnen, overleg dan met die personen (daar zijn ze voor!), want misschien is een ander middel beter voor je. Bij een astma-aanval is het meestal zo dat je makkelijk kunt inademen maar het gevoel hebt dat je nauwelijks kunt uitademen. Wat jij beschrijft klinkt mij meer in de oren als een soort hyperventilatie, of misschien heb je in een houding achter de computer gezeten waardoor je niet goed kon dóórademen. Ben je ongerust, overleg dan met je huisarts. En maak een afspraak om eens te praten over je medicijnen, en om van die 'blaastestjes' te doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100