Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom voel ik knakken in mijn schouder?

Tijdens fitnessen voel ik wanneer ik bijv. ga bankdrukken mijn schouders knakken en het doet behoorlijk wat pijn..

Ik zou graag willen weten hoe dit komt en hoe ik hier van af kan komen en of het slecht is om er mee door te gaan trainen.. Want ben eindelijk fanatiek bezig met fintessen en loop ik zoals gewoonlijk weer tegen een probleem aan.. Dit vind ik echt zo frustrerend he,,

Alvast bedankt..

Toegevoegd na 1 minuut:
Even uitleg over mijn zelf.. ik ben 173 cm lang en ben 20 jaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het ligt eraan waar het "knakken" precies weg komt.. Als het van het gewricht is, is het niet meer dan normaal. Onze gewrichten maken namelijk om goed de kunnen bewegen een "olietje" aan, gewrichtssmeer om precies te zijn. Deze substantie bestaat uit een gelachtige smeersel die bij beweging ook enkele gassen aanmaakt. Op het moment dat er te veel gassen aanwezig zijn, vormt zich hier een explosie van het gas in het gewricht, waardoor je een "knak"-geluid hoort. De meeste mensen hebben dit met name in de handen en in de tenen. Ook hebben veel mensen dit geluid in de nek of de polsen. Het knakken opzich geen kwaad; vroeger werd nog al eens gezegd dat dit kan leiden tot reuma, maar enige tijd geleden is juist gepubliceerd dat dit onzin is. Daarnaast geef je eigenlijk iets anders aan; het knakken doet zeer of vóórdat het knakt? Veel mensen ervaren juist na het knakken even een vorm van "bevrijding" omdat het gewricht dan weer goed kan bewegen, echter erna zou het minder pijnlijk moeten zijn, al mag het nog wel gevoelig zijn. Doet het echt zeer, dan is het verstandig om op lage gewichten meer herhalingen te doen, zodat je spieren nog wel getraind worden, maar je gewichten minder belast.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100