Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Moet ik naar de dokter?

Afgelopen weekend heb ik 2 keer een hockeybal tegen m'n knieschijf gehad. Ik kan hem wel gewoon buigen maar het doet wel zeer. M'n knie is dik en bont en blauw.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ga voor de zekerheid even langs, kost je alleen tijd. Toegevoegd na 1 minuut: Hij/zij zal je kunnen vertellen of er iets beschadigd is of dat je alleen een (lichte) kneuzing hebt die waarschijnlijk vanzelf over gaat. Afhankelijk van de blessure zal hij juist rust of beweging voor kunnen schrijven. Zoals de Engelsen zo mooi zeggen: "Better safe, than sorry".

Als het erg zeer doet en je knie is dik en blauw, zou ik zeker even naar de huisarts gaan om na te laten kijken. Toegevoegd na 39 seconden: Misschien is het niks bijzonders, maar ik zou voor de zekerheid toch maar gaan.

je kan het even telefonisch bespreken met de dokter, dan kan hij ws wel inschatten wat nodig is.

Als je niet naar de dokter gaat, KAN je veel verliezen. Wel naar de dokter kan je alleen maar winnen. Ook al is het geruststelling dat het niets is.