Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan een reden zijn dak ik vaak last heb van diaree?

Ik heb erg vaak last van diaree meerdere keren per maand en dan ook meerdere dagen achter elkaar dit is toch niet normaal en ook niet gezond, het kan toch dat je uitdroogt ofzo erdoor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wellicht heb je gevoelige darmen. Die reageren er dan direct op als er iets niet in orde was met je eten. Bijvoorbeeld eten uit een smerige keuken. Dat zou je eigen keuken kunnen zijn, maar ook de keukens in restaurants zijn soms verbazend ranzig. Wat je er tegen kunt doen: Altijd goede hygiene bij het bereiden van je maaltijden. Probiotica Capsules slikken. Biergisttabletten slikken. Veel water drinken tegen het uitdrogen. Toegevoegd na 1 minuut: Verder veel groente eten, en niet te veel fruit. Geen ijs.

kan verschillende oorzaken hebben van een reactie op bep. voedsel tot bacterie en noem maar op het beste lijkt me om een bezoekje aan de doctor te brengen. succes

Zoals op de meeste medische vragen. Ga naar de dokter. Diaree kan ook duiden op een ziekte, Denk aan Crohn, colitis of eventueel nog erger. Bij twijfel dokter. Zo vaak is niet normaal. Ik spreek uit ervaring en ben nu al jaren colitis patient

Misschien kan je eens een labo onderzoek van je stoelgang laten doen,zien of dit iets uitwijst.Ga zeker naar je dokter want dit is niet normaal.En zeker veel water blijven drinken tegen mogelijke uitdroging.

Gebruik je veel light producten? Stop daar dan mee want die werken vaak laxerend. Verder kan het zijn dat je een koemelkallergie hebt of gewoon heel veel melk drinkt, dan kun je ook diarree krijgen is mijn ervaring. Als dit niet het geval is, ga dan even langs de dokter.

Als je ook vaak pijn in je darmen hebt en andere klachten in verband met de spijsvertering, zou het kunnen gaan om het Prikkelbare darm syndroom. Lees meer hierover op de website hierbij gevoegd en praat er over met je huisarts.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...

Eet je misschien iets waar je niet tegen kan? Bijv een melk product? Of iets anders

Ik vermoed dat je bepaalde voedingsmiddelen niet kunt verdragen. Denk bijvoorbeeld aan koffie, of melk. Ben je misschien allergisch voor lactose? Lactose zit overal in. Het kan ook zijn dat je gewoon teveel vezels binnen krijgt. Eet eens 3 dagen een schoon bereidde magnetronmaaltijd, bijvoorbeeld met rijst of pasta. Simpele dingen die zeker weten helemaal hygienisch zijn. Schrijf op wat je per dag eet en hoe je poept. Zo kom je erachter waar het door komt. Natuurlijk kan je het aller best naar de dokter gaan!