Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Soms, als ik mijn dij/lies-spier heel fel opspan, geeft dit soms een knak/kraak. Wat kan dit zijn? Pees? Is duidelijk niet in gewricht.

Ik voel de pezen/spieren opspannen, en als ik hard genoeg span, en het 'knakt', dan klinkt/voelt het alsof ik de spier/pees los of over trek.

Doet overigens niet echt pijn, wel een vreemd gevoel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan ook wezen dat je spieren gewoon koud zijn. Als je eerst een warming up doe dan hoor je het 'gekraak' niet meer. Maar als je het nog steeds hoor.. dan weet ik daarop niet het antwoord.. maar zolang je er maar geen last van heb ;)

Ik denk dat het een pees is. Er treedt soms nogal wat wrijving op tussen de pezen en hun omgeving. Dat gebeurt bv. als de pees over een gebogen gewricht wordt getrokken. Misschien is het dat wat je hoort en voelt.

Ik vermoed dat je het over een 'snapping hip' hebt. Bij het aanspannen beweegt een peesplaat rondde heup over een botuitsteeksel. Dat zit aan de buitenzijde van de heup. Je kunt een klik/knap horen. Treedt vaker op bij mensen die wat 'losser' in het bindweefsel zitten. Je zou het met je hand aan de buitenkant moeten kunnen voelen verspringen. Er kunnen ook andere oorzaken zijn. Die zijn meestal pijnlijk. Google eens op 'snapping hip' (pagina's in het Nederlands) en lees de info in onderstaande link.

Bronnen:
http://www.fysiocentrumbeilen.nl/klacht_he...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100