Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Duizeligheid

Ik (19) heb de laatste paar weken erg veel last van duizeligheid. Ik was naar het zh geweest en ze hadden daar bloed gemeten en een hartfilmpje gemaakt, maar ze hebben niks gevonden. Vervolgens hield dit 2 weken aan en ben ik op advies van het zh naar mijn huisarts gegaan. Ze had mij pillen gegeven tegen duizeligheid, maar deze helpen niet. Ik slaap gemiddeld 8-9 uur, ik eet nu meer vezels en meer tussendoortjes. Ik beweeg niet zo veel, maar ik loop wel 15 min elke dag. De duizeligheid houdt de ene keer een hele dag aan en soms weer niet. Het lijkt net alsof er een baksteen in mijn hoofd zit ( kan het niet beter beschrijven ) en vooral tijdens het lopen lijkt het net alsof mijn hoofd naar achter wordt getrokken. Vooral op drukke locaties heb ik er last van. Tevens speelt het ook op als ik aan het computeren ben. Ik kan de duizeligheid ook beschrijven als een tinteling in mijn hoofd?! Ik heb hyperventilatie, maar heb geen aanvallen gehad o.i.d. Iemand ervaring?

Weet jij het antwoord?

/2500

Geef je ook wel eens over? Laat je ouders even kijken of er niet een pupil groter is dan de andere. Drink ook genoeg. En ben je getest op bloedarmoede?

Als je je gestrest voelt en je hyperfentileert wordt je duizelig misschien moet je proberen te ontspannen en genoeg rusten

Ik ben ook vaak duizelig, bij mij komt het door schouders te gespannen houden denk ik. Ook heb ik last van hyperventilatie. En geloof me met hyperventilatie hoef je niet perse zo'n hysterische aanval met hijgen te hebben. Ik heb bv dat het heel onbewust gaat. En dan merk ik ineens dat ik vaak diepe zuchten maak, en tintelende lippen heb. En een beetje een gestrest gevoel. Dus je hoeft er geen aanval van te krijgen. Op google kun je er veel over vinden. Bij mij zelf komt hyperventilatie vaak als ik een emotie onderdruk. Succes, ik hoop je hiermee geholpen te hebben. Liefs

miss een ijzer te kort hier heb ik een tijd last van gehad toen was ik ook duizelig ?

Ik denk dat dit toch hyperventilatie is , je bent dan onbewust aan het hyperventileren . Ik heb dit ook gehad ( hyperventilatie) en nu na 2 jaar heb ik het goed onder controle. Heb je misschien last van stress/ spanningen , want daardoor roep je ook hyperventilatie op. Daarbij zijn er heel erg veel symptomen van hyperventilatie , zorg dat je ademhaling onder je navel zit door je handen op je onderbuik te leggen . Succes , mocht je nog vragen hebben lees ik het wel

Ik heb zelf heel lang hyperventilatie gehad, en herken al jouw symptomen. Een tijdje geleden heb ik er uitgebreid mijn verhaal over gedaan. Klik de bron even aan, en kijk bij mijn uitleg of je jezelf erin herkent. Ps: Wij zijn geen dokters, maar hetgeen ik uitleg kan absoluut geen kwaad voor je.

Bronnen:
http://www.goeievraag.be/vraag/hyperventil...

Duizeligheid is een veelvoorkomende klacht die op heel veel zaken kan wijzen. In jouw geval lijkt hyperventilatie het meest waarschijnlijk, maar wanneer het niet overgaat of je hebt nog meer klachten, moet je wel opnieuw naar de huisarts gaan. Behalve dat de oorzaak in bloed of hartproblemen kan liggen, zou het ook iets neurologisch kunnen zijn. Wellicht moet daar dan verder onderzoek naar gedaan worden.