Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het normaal dat ik me eigenlijk heel goed voel en niet suf ? ( zie uitleg pijnstillers )

Ik slik per dag : 3 tramadol 4 diclofenac , maagbeschermer , 8 paracetamol met codeine , 1 antidepressiva en een slaappil. Is het normaal dat ik me eigenlijk heel goed voel ? Op de pijn na dan bedoel ik . Maar niet suf . Ik kan gewoon me dingen blijven doen. kan dat komen omdat ik het al bijna 3 maanden slik ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit kan zijn, omdat je het al 3 maanden neemt dat je lichaam er aan went. Als je er nu plots mee stopt ga je enorm last hebben van ontwenningsverschijnselen. (ja, zoals drugs, want de hoeveelheid pillen die jij neemt is gigantisch). En moest het mogelijk zijn, probeer het af te bouwen, want zo veel pillen nemen gaat je op langere termijn gewoon kapot maken. (spreek hierover met je arts)

Ik weet niet of ik mezelf daar normaal bij zou voelen, maar ieder mens is anders en kennelijk maken die medicijnen bij jou een goede match. Wees dus maar blij dat je je er redelijk goed bij voelt, want kennelijk is het dus wat je nodig hebt.

Ja dat kan,bijwerkingen hoeven niet voor iedereen hetzelfde te zijn, de een heeft ze de ander niet of in geringe mate.

Als je al deze medicijnen slikt zal je ze wel nodig hebben, want de meeste zijn op voorschrift. Na een tijd zal je lichaam er aan wennen en voel je je inderdaad niet meer suf. Het nadeel aan de gewenning is dat je binnen afzienbare tijd meer medicatie zal nodig hebben om hetzelfde effect te bereiken. Dat je je momenteel goed voelt is waarschijnlijk ook omdat je pijn onderdrukt wordt. Sterkte nog.

Ik heb in mijn leven ook al heel wat medicijnen geslikt, allerlei soorten en ik heb eer zelden last van bijwerkingen gehad. De een is daar gevoeliger voor dan de ander. Maar het kan ook gewenning zijn zoals anderen hier al zeggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100