Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb regelmatig hoofdpijn aan de rechterkant van mijn hoofd. De linkerkant dus niet. Wat kan hier de oorzaak van zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ga zowieso even langs de huisarts. Hij heeft vast wel een medicijn hiervoor. Het kan ook zijn dat je een spanningshoofdpijn hebt vanuit je nek. Of dat je slechte ogen hebt. Laat je ogen nakijken. Heb je al lenzen of een bril? Misschien is de sterkte veranderd. Sterkte ik weet hoe vervelend het is!

Het kan Clusterhoofdpijn zijn. Clusterhoofdpijn gaat gepaard met korte maar zeer hevige en pijnlijke aanvallen van eenzijdige hoofdpijn - aan de linker- of rechterkant van het gelaat. De oorzaak van clusterhoofdpijn ligt bij een storing in de neurotransmitters waardoor de bloedvaten ontsteken, met pijn tot gevolg. Een storing in onze biologische klok, vooraan in de hersenen, speelt vermoedelijk ook een belangrijke rol. Erfelijkheid kan ook een rol spelen. Toegevoegd na 2 minuten: Clusterhoofdpijn is met medicatie meestal zeer goed te behandelen, maar daarvoor is het belangrijk dat de juiste diagnose wordt gesteld. Dus kan je best naar de huisarts gaan.

Bronnen:
http://www.goedgevoel.be/gg/nl/111/Hoofdpi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100