Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan je het beste doen bij een pijnlijke onderrug?

Ik heb al dagen last van een pijnlijke onderrug. Nu probeer ik al zoveel mogelijk recht te zitten ipv van krom en zware dingen til ik altijd vanuit mijn knieën. Bovendien heb ik al járen een matras speciaal omdat ik makkelijk een pijnlijke rug heb.

Wat kan ik nog meer doen? Medicijnen, andere houding, manier van slapen... ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je schrijft dat je al jaren een speciaal matras hebt, mogelijk is deze aan vervanging toe? Ik heb precies hetzelfde gehad, fysio hielp niet, oefeningen ook niet, tot ik op het idee kwam een nieuw matras te kopen. Heb er nu een met een laag viscoschuim erop, en nergens meer last van dus..

Stom gezegd, maar ga eens langs de huisarts.

Je kan aan je huisarts een ontstekingsremmer/pijnstiller vragen en een verwijsbriefje naar een fysiotherapeut.

ik ken dat.zoveel mogelijk bewegen moeilijk, maar het is een must.ik sliep altijd een paar dagen op de bank..en een paa paracetamol tabletten. 2 keer 3

Ik wil je niet aan t schrikken maken, maar vanaf januari tot begin april had ik last van m'n onderrug. Ongeveer 3 weken terug kreeg ik een hernia.(mri scan gehad). Niet door verkeerd tillen ofzo maar zat gewoon achter de pc en het schoot in m'n rug. Tevens heb ik er een klapvoet aan overgehouden, kan hier wel van herstellen. Heb nu fysio en ontstekingsremmer. Ik heb geluk gehad dat vrij snel weer aan t werk kon. Advies ga inderdaad naar de huisarts.

De meeste rugpijn gaat vanzelf over binnen een aantal (tot een week of 6) weken. Probeer vooral in beweging te blijven, maar belast je rug niet te veel. Dus ik zou ook even geen zware dingen tillen, ook al doe je het op de goede manier. Om te voorkomen dat je niet inactief wordt door de pijn, en beweging gaat vermijden, terwijl dit juist wel goed is, mag je best Paracetamol gebruiken. Tegenwoordig kun je ook zonder doorverwijzing meteen naar een fysiotherapeut. De fysiotherapeut kan ook beoordelen (aan de hand van testjes) of het misschien toch een hernia o.i.d. kan zijn, maar meestal is dat niet het geval.Maar je kan Op http://www.werkendlichaam.nl/10245/1/zelfhulp-bij-lage-rugpijn.html staat wat je eventueel zelf kunt doen, qua oefeningen etc. Sterkte!

Bronnen:
Mijzelf als ervaringsdeskundige.

Echt zoverl mogelijk sporten/bewegen. Het enige dat helpt zegt mijn fysio ook!

Laat je eens doorverwijzen naar een reumatoloog... Ik had ook al jaren (10) last van mijn rug.. geen enkele oorzaak te vinden tit dat de reumatoloog teste op HL27, ziekte van Bechteruw.. Dit heeft vele vormen en op internet zie je waak de meeste extreme. Ik slik nu 3 jaar medicijnen en heb bijna nergens meer last van. Is de check waard!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100