Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Rugpijn en slapend been

Ik heb pijn in me onderrug. Als ik wat langer zit begint me linkerbeen een beetje aan te voelen of hij slaapt. Is dot het begin van een hernia?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kan van alles zijn. Zoals een ischias , irritatie van de zenuwen door bv een vastzittende rug of het verkeerd zitten. Het kunnen inderdaad ook symptomen zijn van een beginnende hernia. Kortom, niemand hier kan je dat antwoord geven daarvoor zijn foto's of een scan nodig en die kunnen we hier niet voor je maken. Je kunt dus het best naar de huisarts gaan en vragen om een verwijzing naar een neuroloog. Dat is de enige die je echt het antwoord op deze vraag kan geven. Sterkte !

Dit gaat inderdaad om een hernia.

Dit kan heel goed een hernia zijn. Ga maar gauw een afspraak maken met een dokter!

als ik jou was zal ik snel naar de dokter gaan want dat is inderdaad het begin van een hernia waarschijnlijk krijg je dan een soort korset om je heen tot het weer over is (wat lang zal kunnen duren.

Dat kan een hernia zijn. Het beste is dat je blijft bewegen als de pijn niet te erg is. Een fysiotherapeut kan je hierbij helpen, want je mag natuurlijk geen bewegingen doen die je rug belasten. Ik heb al 10 jaar hetzelfde en bij mij zijn de klachten verminderd door te zwemmen. Het is de bedoeling dat de spieren in je rug sterker worden. Na een week of zes zou de pijn beter moeten zijn, anders alsnog een arts raadplegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100