Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe komt het dat je stikt aan een kruis als je gekruisigd wordt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er werd begonnen met een flinke afranseling om de spieren te verzwakken. Het slachtoffer kreeg de dwarsbalk van het kruis op de schouders gebonden en moest zo naar de executieplaats lopen. De gevolgen van een valpartij laten zich raden. Na aankomst op de executieplaats werd de dwarsbalk op de staander geplaatst. Met behulp van een treeplank kon het slachtoffer zich staande houden. Echter, na verloop van tijd zakte door het gewicht het lichaam steeds verder voorover en naar beneden. Hierdoor werden de longen als het ware dichtgeknepen waardoor zich vocht ophoopte. Het slachtoffer voorkwam verstikking door zich met zijn benen omhoog te drukken. Dit kostte echter veel kracht en was bijzonder pijnlijk, waardoor het na verloop van tijd steeds minder lukte. Wanneer het opdrukken niet meer lukte, stikte het slachtoffer.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kruisiging

Als je aan je armen hangt. Kun je je longen moeilijk uitzetten om lucht te happen. In het begin kun je je nog optrekken met je armen of opduwen met je voeten. Maar dat doet natuurlijk verschrikkelijk veel pijn en je wordt vanzelf moe dat het niet meer lukt. Dus stik je vanzelf. Een verschrikkelijke lange dood dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100