Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Als mijn baby snachts wakker wordt en ik dus uit m'n slaap wordt gehaald heb ik een ontzettend snelle hartslag.. Is dit normaal?

Is het normaal als je uit je slaap wordt gehaald dat en een ontzettend snelle hartslag hebt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat je oerinstinct opspeelt. Door het huilen kom je in een alarmfase terecht ook al is er niets aan de hand. Mannen horen trouwens vaak geen babies huilen maar wel een auto-alarm, het is genetisch bepaald zo.

Ja, dit is normaal. Op het moment dat je wakker schrikt, is er sprake van een alert situatie. Het lichaam is klaar om te reageren. Op het moment dat je er achter komt dat je om iets onschuldigs wakker bent geworden, zul je merken, dat de hartslag ook meteen weer gaat dalen.

Volkomen normaal wanneer je uit je slaap wakker gemaakt wordt door het huilen van je baby. Rustig wakker worden is er gewoon niet bij in dat geval. Ik vloog ook altijd mijn bed uit. Dit is gewoon een normale reactie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100