Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan het kwaad dat nadat een wond gehecht is nog steeds bloed uit komt?

Mijn broer heeft net 8 hechtingen in zijn kin laten zetten, nu komt er alleen nog steeds bloed uit. Kan dat kwaad?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is normaal dat er nog een beetje bloed of wondvocht (helder doorzichtig iets gelig vocht) uit de gehechte wonde lekt.

Bronnen:
http://www.rivas.nl/%7B7848277f-c405-4818-...

Dat is niet goed volgens mij, ik zou nog even wachten en als het door blijft bloeden toch echt een dokter er even naar laten kijken.

Ja dan zou ik in zijn geval even contact opnemen met de hulppost waar de hechting is gezet. Er kan ook infectie in komen, dus direct bellen!

Heeft hij geen brief meegekregen van de dokter waarin info staat? Als het continu blijft bloeden is het natuurlijk niet goed, een beetje kan geen kwaad.. Blijft het, neem dan contact op met de dokter

Nee, dat kan geen kwaad als het geen grote hoeveelheid is. Het is juist goed dat het bloed de wond verlaat omdat het meer problemen oplevert als het zich in de wond ophoopt. Als het morgen nog niet gestopt is zou ik contact opnemen met de instantie die de wond heeft gehecht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100