Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Soms voel ik me na het eten niet lekker worden en verlies ik veel slijm, hoe kan dat?

Zo af en toe word ik na het eten niet zo lekker en krijg ik het gevoel alsof ik moet overgeven. Dan krijg ik ook heel veel speeksel in mijn mond en loopt het er als water uit! Na 15 minuten is dit weer weg. Ik heb het soms vaak na het eten en dan ook een hele tijd weer niet.. Het is ook steeds na verschillende gerechten.. Wat is dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De hoge productie van dit soort waterig speeksel wordt ook wel "hartwater" genoemd. Vaak is het smaakloos, maar soms ook wat bitter van smaak. Het gaat vaak samen met een misselijk gevoel en soms braken. Gelukkig is de naam misleidend, want het heeft niets met het hart te maken. Hartwater wordt veroorzaakt door een prikkeling van de slokdarm of soms de maag. Deze prikkeling kan komen door gepeperd eten, slecht kauwen. Naast deze zijn er echter ook ziekten van de slokdarm of maag, die de maag of slokdarm kunnen prikkelen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan een maagzweer, ontsteking aan de maag of zuurbranden (reflux). Ik raad je aan naar je huisarts te gaan. Deze kan nagaan wat er precies aan de hand is. De meeste van dit soort aandoeningen zijn te verhelpen.

Dit kan verschillende oorzaken hebben maar ligt aan de slijmproductie voor- en na het eten. Dit kan ontstaat door niet kauwen, eten van pittige gerechten of allergie voor bepaald voedsel. Maar ook bedorven voedsel kan deze reactie geven. Lees de link eens, misschien herken je daar iets in. Toegevoegd na 1 minuut: ontstaat moet ontstaan zijn.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100