Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Eksteroog onder teennagel ?

Mijn teennagel is zo dik dat ik die amper nog kan knippen.
Na het baden lukt het een beetje en dan zie ik er binnenin een zwarte kern die ik er met een pincet uit kan peuteren. Het zijn geen splinters want het komt telkens terug.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Likdoorns of eksterogen kunnen behoorlijk pijnlijk zijn. Ze komen niet alleen onder de voet of op de tenen voor, maar kunnen ook onder de nagels en op teentoppen ontstaan. Tegenwoordig kunnen likdoorns pijnloos worden verwijderd en zonder bloedvergieten.

Bronnen:
http://www.madelongrin.nl/index.php?option...

Ja dat kan en die is te verwijderen. De meer bekende naam is likdoorn. Het weg laten halen is niet pijnlijk.

Bronnen:
http://www.devoetstap.nl/Likdoorns.html

dat zwarte is waarschijnlijk een gestolde bloeduitstorting, die ontstaan is door hoge druk op je nagel. Het beste een paar keer behandelen bij een pedicure, die hebben daar de juiste middeltjes en gereedschap voor. Daarna eens goed naar je schoenen kijken, ook eventueel die schoenen die je bij het sporten draagt. Er is waarschijnlijk op die plek teveel druk, danwel bij je gewone schoenen, danwel bij je sportschoenen.

Volgens mij is het inderdaad mogelijk dat er een eksteroog onder je teennagel zit. Waarom ga je niet een keer naar de pedicure. Is echt heel erg fijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100