Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Antibiotica buikgriep

Weet iemand de naam van de antibiotica tegen bacteriële buikgriep? Ik weet dat er geen antibiotica tegen virale buikgriep is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ciprofloxacine, Vancomycine en Norfloxacine zijn antibiotica die bij bacteriële enteritis (buikgriep) gebruikt kunnen worden maar de kans dat ze voorgeschreven worden is minimaal. Het heeft bij een normaal verlopende geen enkele zin en het zijn alledrie middelen die op de 'reservelijst' staan, dwz. dat men door terughoudendheid bij het voorschrijven probeert te voorkomen dat bacteriën er resistent tegen raken. Bijna altijd gaat acute diarree vanzelf weer over, ook als die door een bacterie is veroorzaakt. Eventueel kun je gezuiverde kool (Norit) nemen of loperamide. Soms komen ook medicijnen tegen misselijkheid en maagzuur van pas. En uiteraard is voldoende drinken aan te raden om de overmaat aan verloren vocht aan te vullen.

Flagyl wordt hier meestal voor gebruikt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100