Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zwart voor de ogen??

Hoe kan het dat als ik een tijdje niks heb gedaan (bijv.zitten of liggen) en dan opeens ga lopen dat ik het een tijdje zwart voor me ogen heb ?? Iemand hier ook ervaring mee

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat het bloed even uit je hoofd wegtrekt. Had ik vroeger ook. Nu al jaren niet meer.

Het kan ook komen door een te lage bloeddruk. Als je hier echt last van heb, kan ik je aanraden een tijdje lang iedere dag een dropje te nemen. Misschien niet super voor de lijn, maar het helpt wel!

Je staat dan te snel op, ga voor je op staat eerst even je benen bewegen en wat rekken en sta rustig op en loop niet direct weg als je staat, laat je lichaam even wennen. Het kan ook met je bloeddruk te maken hebben of (soms) bloed armoede. Houd het even in de gaten, neem wat bouillon drinken (in ieder geval genoeg drinken). Als je het vanuit liggen ook hebt, ga dan eerst rustig zitten. Als je je echt zorgen maakt ga dan even langs je huisarts. Succes. Toegevoegd na 1 minuut: Je kunt ook bij assistente hb en bloeddruk laten testen.

Het zóu te maken kunnen hebben met een bloeddruk die wat aan de lage kant is. Dat is niet erg, alleen wat lastig als je te snel van positie verandert. Dan kan het je even zwart voor de ogen worden, of je ziet sterretjes. Maar als er even later weer genoeg bloed naar je hoofd is gepompt herstelt dat vanzelf weer.

Wat er ook nog mee te maken kan hebben is het hebben van bloedarmoede. Daarmee kan je ook sneller zwart/sterretjes zien bij het opstaan. Ook vanaf hurk naar gaan staan kan je dit verschijnsel hebben. Heb je het af en toe geen probleem en gewoon even rustig blijven staan voordat je verder gaat. Heb je er wel vaak last van en word het vervelend dan even naar huisarts gaan die kan dan je bloed of bloeddruk controleren. Bij bloedarmoede heb je wel meerdere klachten en dat is kortademigheid bij inspanning, wit zien (de binnenkant van je oogleden), een wat hoge hartslag en duizelig zijn / neiging tot flauwvallen.

Bronnen:
http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_vo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100