Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Misselijk en dunne ontlasting

Ik ben sinds vanochtend heel erg misselijk en heb ik een gek gevoel in m'n maag. Ook heb ik dunne ontlasting en moet ik rennen naar de wc. Ik heb niks verkeerds gegeten gister. Wat zou ik kunnen hebben? Moet ik juist wel of juist niks eten? En wat is dan verstandig om te eten? Wat fruit misschien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat lijkt op een buikgriepje. Diarree wordt meestal veroorzaakt door virussen of bacteriën. Deze komen het lichaam binnen door inslikken van besmet water of besmet voedsel. Je kan ook besmet raken door contact met iemand anders die diarree heeft. De virussen of bacteriën veroorzaken een ontsteking van de darmwand. De darmwand kan dan minder vocht opnemen. Daardoor wordt de ontlasting dun. Erg vervelend natuurlijk. Extra drinken is heel belangrijk! Om uitdroging te voorkomen! Denk aan water, thee (niet te sterk) of bouillon. Voor diarree is verder goed om ontbijtkoek/peperkoek te eten, beschuit en fruit. Wordt het weer een beetje dik van. Zolang je geen koorts hebt is extra rust niet nodig, blijf juist in beweging, dat houdt de darmen ook op gang. Wanneer je er koorts bij hebt veranderd de zaak een beetje, dus hou dat in de gaten. Verder belangrijk dat je je handen goed wast iedere keer nadat je ontlasting hebt gehad. Want de bacterieën zijn erg besmettelijk. Beterschap!

Misschien diarree en geen melk producten eten

Beschuitje met suiker en slappe thee helpt bij mij altijd wel. Beterschap :-)

Een banaan is goed tegen diaree en als ik jauw was zauw ik kremberry sap gaan drinken is echt super voor de blaas

Klinkt als een buikgriepje. In zo'n geval geeft het lijf heel goed aan waar het wel of geen zin in heeft. Denk aan een pizza en je wordt spontaan misselijk... Probeer iig voldoende te drinken: water, slappe thee of bouillion (zout!) Qua eten kun je denken aan beschuitje met suiker of rookvlees, stukje fruit. Zorg dat je voeten lekker warm blijven. Dat voelt aangenamer. Zodra je je weer beter gaat voelen, zul je merken dat je weer trek krijgt.

Niks verkeerds gegeten, maar mischien toch iets wat niet helemaal goed meer was. Kan altijd. Of gewoon een koutje gepakt. Niet te ver van de wc af gaan, voorlopig. En rustig aan. Geroosterd boterhammetje of toast of beschuit. En tussen de middag kop bouillon. Beterschap!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100