Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb ischias, hoe ik hier vanaf?

Van de fysio oefeningen voorgeschreven gekregen, maar het wordt alleen maar erger!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij de behandeling van ischias is het in de eerste plaats belangrijk de rug voldoende rust te geven en al te bruuske bewegingen van de wervelkolom te vermijden/ Best kan je voldoende rusten, maar ook voldoende blijven bewegen, voor zover mogelijk. Ischias wordt in een eerste fase behandeld met gewone pijnstillers en ontstekingsremmende middelen. Als dat geen resultaat oplevert, kunnen corticosteroïden rechtstreeks in het gewricht ingespoten worden. De patiënt moet dan een lumbostaat, een licht korset, dragen om de wervelkolom te laten rusten, dit enkele weken lang. Vaak kan de patiënt ook geholpen zijn met oefentherapie bij een fysio- of oefentherapeut. Als deze behandeling geen resultaat oplevert, kan er gedacht worden aan een operatie. Voor een operatie wordt doorgaans gekozen als de aanhoudende pijn erg hevig is, als er sprake is van gevoelsverlies of als de pijn gepaard gaat met moeilijkheden bij het plassen. De platgedrukte zenuwwortel moet dan immers zo snel mogelijk vrij gelegd worden.

Bronnen:
http://www.ingelicht.be/behandeling-ischias

Neem contact op met je fysio! Het zou kunnen dat het eerst erger wordt en daarna minder? Maar ik zou voor de zekerheid eventjes contact opnemen met de fysio en even overleggen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100