Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe kan je er voor zorgen dat hooikoorst niet zo belastend is voor je lichaam en geest?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Fijn he, die bloeiende bomen! Cetrizinepilletjes slikken tegen de jeuk en het niezen. Een per dag. Als de goedkope versie die je 'over the counter' kunt kopen bij o.a. de Aldi niet helpt, naar de huisarts voor een sterker goedje. Als je het echt zonder medicijnen wil doen, kun je tegen het niezen op een ijsklontje zabbelen, daar neemt de irritatie in je slijmvliezen van af.

Naar de allergoloog voor medicatie

Homeopatische druppels? Je hebt nu eenmal hooikoorts en daar wil je wat aan doen. Niet zoveel keuze, lijkt me.

Spoelen, spoelen en nog eens spoelen. Alleen door te spoelen zorg je dat je slijmvliezen schoon blijven zodat irritatie geen tot weinig kans krijgt. Verder kun je hoyfree gebruiken. Dat helpt bij ons het beste.

Ik gebruik al jaaaaaaaaaaaaaaren semprex. Deze neem ik in op het moment dat ik het voel kriebelen in mijn neus. Binnen een kwartier zijn dan mijn klachten weg. Slechts een enkele keer komt er een aanval doorheen. Je voorhouden dat je er overheen aan het groeien bent heeft mij erg geholpen. Semprex is alleen op recept verkijgbaar...

Er bestaan anti-allergiemiddelen (antihistaminica ), die de werking van histamine blokkeren. Dit is de stof die bij een allergische reactie in het lichaam vrijkomt. Er zijn tabletten, oogdruppels en neussprays verkrijgbaar via de huisarts en/of de apotheker. Doe-het-zelf-tips: - Blijf op zonnige en winderige dagen zoveel mogelijk binnen. - Hou op deze dagen de ramen dicht, zodat het stuifmeel niet naar binnen waait. - Draag een zonnebril. - Laat gedragen kleding niet in de slaapkamer hangen. - Douchen en haren wassen voor het slapen gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100