Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan het dat soms been "slaapt", dus dat je been ineens gaat tintelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vervelend gevoel kan dat af en toe zijn ja.. Slapende ledematen oftewel Transient paresthesia, ontstaan door een (tijdelijke) slechte doorbloeding van een lichaamsdeel. Door het afknellen van een lichaamsdeel worden elektrochemische pulsen niet goed doorgegeven van en naar de zenuwen. Hierdoor verliezen de hersenen (deels) het contact met dit lichaamsdeel. Door het gebrek aan bloed wordt het lichaamsdeel slap. Het excentrieke tintelende gevoel dat volgt is de gewaarwording van de hersenen dat bepaalde zenuwen geen informatie doorgeven en andere zenuwen juist heel veel. Het is dus een signaal aan de hersenen dat je je houding moet veranderen. Je kan er verder ook niet zoveel aan doen. Het bloed moet gewoon weer gaan stromen, en je moet even door het vervelende geprikkel heen.. Toegevoegd na 17 seconden: http://www.gezondenzo.net/zijn-slapende-ledematen-gevaarlijk-enof-te-voorkomen/

Tekort aan bloed in je been, als je bloedvat afgeknelt zit

Je onderbreekt met een bepaalde houding de bloedtoevoer van je aders naar je been. Probeer maar eens op de achterkant van je pols die grote ader een tijdje dicht te houden. Dan krijg je hetzelfde effect in je hand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100