Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

waarom zie ik bij het opstaan ''sterretjes''?

Als ik zit, of lig en dan opsta zie ik vaak ''zwart'' of ''sterretjes voor heel even. Ook al heb ik maar 1 min gezeten en sta ik langzaam op dan kan ik daar wel eens last van hebben. Het is niet altijd, maar gebeurd wel vaak. Dan zie ik soms een korte tijd, soms wat langer helemaal niks. Vaak sta ik op (maak niet uit of het langzaam of snel is) en loop ik 3/4 passen en daarna pas zie ik even niks. Ik blijf dan stil staan en na een enkele tijd zie ik weer normaal. Achteraf krijg ik daar wel eens hoofdpijn van. Waarom gebeurd dit?

Toegevoegd na 1 uur:
ben 15 jaar

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan sta je te snel op en heeft het blied niet voldoende tijd gehad om je hersenen te voorzien van zuurstof. Is niet ernstig, gewoon wat rustiger opstaan.

Het feit dat je sterretjes ziet komt door het signaal in je zenuwen (als ik het goed heb) die nog wel wat doorgeven, maar dat het gebeurt kan komen door een te lage bloeddruk. Dit is behalve dat het gezond blijkt te zijn erg vervelend voor degene die het heeft. Laat je bloeddruk bij de huisarts eens controleren. Helaas is er weinig aan te doen dan behalve het eten van drop (echte drop, geen engels). Klinkt heel suf, maar in drop zit een stof waar je bloeddruk erg goed mee kunt verhogen (daarom is het voor de meeste mensen ook niet zo gezond). Het is in ieder geval het proberen waard. Nu maar hopen dat je het lust.

Dit kan duiden op bijvoorbeeld een gebrek aan foliumzuur waardoor je een te lage bloeddruk kunt krijgen, of zelfs migraine of hyperventilatie. Het kan verschillende oorzaken hebben. Ik zou even langs de huisarts gaan, omdat je zelf aan aangeeft, dat je het ook hebt wanneer je heel langzaam opstaat. Dit wijst over het algemeen op lage bloeddruk, maar het kunnen ook onderliggende klachten zijn. http://www.medicinfo.nl/%7Baad8e381-e812-4e3d-9412-e51f47248775%7D http://www.gezondvgz.nl/%7B4df6a235-3b6f-4c02-bb11-f203bc46d155%7D?tp=%7B0c48aa27-cb01-499f-9570-ab8521138ef0%7D#{6659eca6-9c20-46ef-8e9c-684f9ebba884}

Rokers hebben hier vaak last van omdat er al minder zuurstof naar de hersenen gaat, en wanneer je snel opstaat dit bevorderd. Dus een gebrek aan zuurstof naar de hersenen zorgt voor sterretjes bij het snel opstaan.

Bronnen:
Dokter

Bezoek aan de huisarts is echt wel nodig. Er zijn meerdere oorzaken aan te geven, zoals ook bloedarmoede. Alle genoemde oorzaken zijn eenvoudig op te heffen: -je kan rustiger opstaan -ijzer gebruiken -foliumzuur gebruiken - Maar de huisarts moet bepalen wat voor jou het beste is. Niet zelf dokteren. Het is een veel voorkomende klacht, die goed oplosbaar is. Dus niet bang zijn, en hup naar de dokter.

Klinkt als een te lage bloeddruk, heel onschuldig, hooguit vervelend. Maar je moet er echt wel even mee langs de huisarts. Jammer dat je geen leeftijd vermeld. In de puberteit komt dit regelmatig voor. Het is echt niet nodig je bloeddruk omhoog te brengen, rustig opstaan is meestal voldoende, verder zal je er waarschijnlijk overheen groeien.

Denk dat het probleem verder zit dan alleen foliumzuur te nemen. Dit is wel zeer extreem wat je me nu verteld. Ik zou zeker naar de huisarts gaan want dit kunnen onderliggende andere problemen zijn die zelfs zeer ernstig zijn indien je niet snel er bij bent. Dit kan dus ook zijn dat je te lage hemoglobine heeft dus de rode bloedcellen deze vervoeren de zuurstof door je hele lichaam ook naar je hersenen indien je daar te weinig van hebt zijn dit èèn van de symptomen die jij daar vernoemd. Ik ga dus niet uitspreken wat het kan zijn , dit kan van gewoon te weinig ijzer zijn of zeer ernstige bloedziekte zijn. Ik raad je dus zeer dringend aan om zo snel mogelijk naar de huisarts te gaan je ene bloedcontrole te laten uitvoeren het kan ook niets zijn maar beter voorkomen zou ik zeggen. Groeten Ritchie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100