Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

vergeetachtig en onsamenhangend worden door diabetes?

Iemand van 74 die al jaren diabetes heeft, nooit hoeven spuiten en altijd heel precies wat wbt eten, geen suiker, altijd veel brood, roggebrood, groente en fruit. Caffeine vrije koffie, nooit een koekje of gebakje die niet suikerloos was, zoetje in de koffie.

Vervolgens moet deze persoon toch beginnen met insuline spuiten. Persoon krijgt een nieuwe partner, die zijn eetpatroon dringend aanpakt, vervolgens gaat deze persoon gewone koffie drinken, koekjes eten, allerlei dingen die voorheen niet gegeten werden.

Kan iemand door bovenstaande vergeetachtigheid en verwardheid ontwikkelen (geen hypo) of is de kans toch aannemelijker dat het ouderdon/beginnend alzheimer is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ontregeling bij diabetes heeft vrijwel altijd een negatieve invloed op het algehele functioneren en vooral op de stemming. Er wordt wel gezegd dat gewichtsregulatie voldoende is bij diabetes maar de persoon waarover je het hebt deed het altijd heel goed door geraffineerde koolhydraten, zoals suiker te laten staan. Het is vooral de onvolwaardigheid ervan die zo slecht is bij, maar ook een oorzaak is van diabetes.

Als men een lage bloedsuiker heeft is er geen goed circulatie, dus ook niet in de hersenen. Dit kan vergeetachtigheid en verwardheid veroorzaken. Daarnaast kan de aanwezigheid van Diabetes type 2 dit versterken en veroorzaken.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekte...

Ja zeker kan dat. En hoezo geen hypo? Je kunt er hypo van worden. Dat kan zich uiten door: zweten trillen duizeligheid **plotseling wisselend humeur **ongeconcentreerd zijn hoofdpijn moe hongerig Je kunt er ook hyper van worden. Dat kan zich uiten door: veel plassen veel dorst hebben en houden vermoeidheid ## mogelijk plotselinge extreme humeurigheid gevoel van algehele malaise Stel dat het mijn moeder betrof, dan zou ik die nieuwe partner daar eens ernstig over aanspreken! Lees er alles over in de bron en probeer dan te zorgen voor een goede behandeling.

Bronnen:
http://www.diabetesfonds.nl/