Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zachte ontlasting. Hoe kom ik er vanaf?

Ik heb al heel lang last van zachte ontlasting. Elke keer als ik op de WC zit kan ik blijven vegen voordat het een beetje schoon is.
Voor zover ik weet is er niets mis met mijn eetpatroon.
Ik heb ook al vaak zat geprobeerd om de boel binnen te houden om m'n lichaam langer de tijd te geven om het vocht eruit te halen. Maar dat werkt ook niet.

Is er misschien een huis, tuin en keukenmiddeltje om de boel iets steviger te krijgen?
Iets wat je bij de kruidvat kan kopen ofzo?

Mijn excuses voor deze ietwat vieze vraag. Maar het is toch wel erg vervelend... :-(

Weet jij het antwoord?

/2500

Geen koffie drinken. Pure chocolade eten.(fondant) Toegevoegd na 3 minuten: Wortelen eten.

Langer binnenhouden moet je absoluut niet doen, dat is slecht voor je. Probeer voldoende vezels te eten en genoeg water te drinken, dat kan helpen.

volgens mij vaste dingen eten beschuitjes bijv niet dingen die druipen van het vet in ieder geval.... ik had dat ook wel is dan eet ik altijd beschuit met kaneelsuiker

Je zou wat ORS kunnen gebruiken,in feite een middel tegen diarree: ORS wordt gebruikt bij diarree om het verlies aan water, suikers en zouten aan te vullen. De darmen hebben namelijk suikers en zouten nodig om voldoende vocht in het lichaam op te nemen. De suikers en zouten in de ORS zorgen ervoor dat het vocht beter wordt opgenomen. Het is belangrijk dat u naast de ORS-oplossing voldoende blijft drinken.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...

Je zult dan toch je eetpatroon moeten wijzigen. Wellicht minder melkproducten (lactose) of geen gluten (als je daar gevoelig voor bent) en/of minder vet eten. Dit kunnen wij alleen niet voor je bepalen, dat moet je zelf ondervinden (door bij te houden wat je wanneer eet en hoe je stoelgang dan is). Eet arts kan je ook testen op deze stoffen, maar veel kun je zelf heel goed uitproberen.

Je kunt het beste gekookte aardappelen eten voor de komende 10 dagen. Iedere dag twee aardappeltjes(100 gram).

Soms ligt het TOCH aan je eet/drink gewoonte; Tegenwoordig wordt er in veel te veel etenswaar zoetstoffen toegevoegd. Zo zit er in de meeste (aanmaak)limonade een zoetstof verwerkt. Dit heeft een laxerende werking. Wanneer de kleur van je ontlasting gaat verkleuren, grijs wit, zwart dan is dat een teken dat je naar de huisarts moet.

Vezelrijk dieet, en vezelarm spul mijden. Wel: appels muesli vezels van zonnatura (niet teveel) bruin brood Niet: appelsap mc Do en snackbar vlees zo MIN mogelijk Blijf er WEL genoeg bij drinken. Daar wordt het niet zacht van. Drink liever teveel, dan te weinig. Water he, geen bier!

Bronnen:
nix geen vieze vraag....

Ik zou me laten doorverwijzen naar een dietist. Mijn zoontje had dit ook en met behulp van de dietiste zijn we erachter gekomen dat hij een fructose intolerantie heeft. Dat betekent dus dat hij dunne ontlasting krijgt van fruit. Dus ook een gezond levensmiddel kan de oorzaak zijn van dunne ontlasting.

Misschien eens langs de huisarts om bloed te prikken, ik heb dit ook lang gehad....was uiteindelijk een probleem in de stofwisseling (schildklier).

Kaneel maakt de boel dikker

Je zou Roosvicee Stop kunnen gebruiken. Dat is een mild middel. Volgens mij doet het niet echt veel, maar je moet het ook niet te rigoureus aanpakken, dat zou niet gezond zijn. http://www.roosvicee.nl/cgi-bin/index.cgi?page=24 Persoonlijk zou ik eens naar de huisarts gaan.

Darmreiniger van het Kruidvat zou je inderdaad kunnen proberen. Het zijn milde, niet-verteerbare vezels die voor wat volume in je darmen kunnen zorgen. Hoewel iemand met een knots van een obstipatie waarschijnlijk vindt dat jij een luxe probleem hebt is te zachte ontlasting, plakkerige heus wel een probleem. Ophouden is geen optie omdat de poep die je endeldarm bereikt heeft geen enkele bewerking meer ondergaat. Door veel minder koolhydraten te gebruiken (om een aantal kilo's kwijt te raken) kwam ik erachter dat mijn ontlasting een prettiger consistentie kreeg en sowieso mijn darmwerking veel geleidelijker verliep. Minder plakkerig, geen obstipatie, nauwelijks winderigheid, en vooral één ontlasting per etmaal zonder de borstel te hoeven gebruiken om de closetpot schoon te maken. Het is een idee. Probeer gewoon eens voedingsmiddelen en -patronen uit die beter bij je passen, zou ik zeggen.

Ik ken mensen die cola drinken bij diarree. Schijnt geweldig te helpen. Sterk goedje.... bacteriedodend... ?

Groene klei in water, of stijfsel op natuurlijke basis. Toen ik erg ziek was heeft dat als enige geholpen. Oh ja, en cola zonder prik.

Hay, wat een zeer vervelend probleem en ik heb er ook heel erg last van gehad. Het helpt om dit soort dingen te eten en te drinken: Bananen. Beschuit. Chocolade (puur). Coca Cola. Zwarte bosbessen. Dit zijn maar een paar dingen die ik kan bedenken, ik had vroeger een hele lijst. Ik adviseer wel dat je er niet teveel van eet, want het omgekeerde resultaat is ook geen pretje en gun ik je ook niet. Verder helpt het om een goed ritme te hebben. Sta op tijd op, slaap niet langer dan 8uur. Eet na 21:00 geen eten meer. Eet 3x per dag op vaste tijden en beweeg veel. Dan zou je stoelgang goed moeten zijn en ook zou je geen last meer moeten hebben van je probleem. Sterkte ermee, ik weet hoe vervelend het kan zijn.

Psyllium vezels, verkrijgbaar bij drogist, als "poeder" en in capsules. Werkt prima (zit bv ook in Kruidvat Darmreiniger".

Het is heel simpel. Gewoon meer eiwitten tot je nemen. Meer kip, kwark, yoghurt, eieren etc... Wel een paar dagen even minderen met wat brood.

bananen eten. geen koffie drinken, en immonium tablet nemen. huisarts om movicolon vragen. maar zowiezo naar de dokter. Toegevoegd na 1 minuut: oh ja ontbijtkoek helpt ook. geen 2 liter drinken per dag. wit brood helpt ook.

Als je veel melk drinkt zou je dit kunnen minderen. Van teveel kauwgom kun je ook dunne ontlasting krijgen (van de sorbitol of xylitol) Ook van maagzuurremmers kun je dunne ontlasting krijgen. Het is niet voor niets dat men zegt je bent wat je eet. Vaak zit het toch in het eetpatroon. Je hebt soms niet eens in de gaten dat je voedingspatroon niet in orde is. Toch geeft je lichaam aan dat er iets niet klopt door dunne ontlasting te produceren.' Succes!

Je kan ook Norit proberen dat kan je gewoon bij de apotheek halen. Dat zorgt ervoor dat het aan elkaar blijft kleven en dat het weer drolletjes worden zeg maar..

Veel voedingsvezels en essentiële zouten eten.

deze dingern stoppen: banaan, gekookt ei, droge beschuit, droge rijst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100