Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe lang ben je zoet met een slijmbeursontsteking in de heup en wat kun je het beste doen om er zsm vanaf te zijn?

Ik heb al meer dan een maand ontzettend veel last van mijn heup. Begin juli naar de huisarts gegaan. Die hoorde mijn verhaal aan, keek er niet eens naar, maar stuurde me direct naar de fysiotherapeut.

De fysiotherapeut hoorde mijn verhaal aan, keek, voelde en constateerde direct een slijmbeursontsteking.
Volgens hem kon hij daar weinig aan doen (hoewel hij me wel een oefening meegaf die ik meer dan regelmatig uitvoer).
Hij gaf me mee dat ik niet mocht gaan hardlopen en traplopen en lange wandelingen zoveel mogelijk moest vermijden.
Wel mocht ik zwemmen (zolang ik het maar bij crawl hield en geen schoolslag ging zwemmen) en fietsen.

Ondertussen ben ik ongeveer een maand verder en ik heb niet het idee dat ik echt veel vooruitgang geboekt heb (lees: ik verga 's nachts in bed van de pijn als ik me omdraai, bij het opstaan is het pijnlijk en ook gedurende dag ben ik me vaak pijnlijk bewust van mijn heup).

Als ik online zoek, dan vind ik dat ik rust moet houden en niet zoveel mag lopen. Over het al dan niet fietsen/zwemmen wordt niet gesproken.

Omdat ik het nu eigenlijk dus wel zat ben wil ik graag weten hoe lang een slijmbeursontsteking gemiddeld duurt en wat ik nog kan doen of moet laten om snel weer goed op de been te zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat te doen bij een slijmbeursontsteking van de heup: Als u in de beginperiode rust neemt, hersteld de slijmbeurs beter en wordt de kans op restklachten kleiner. Dit betekent niet dat u de hele dag stil moet zitten maar probeer het lopen en traplopen te beperken en niet onnodig grote stukken lopen. De dokter zal eerst rust adviseren. Als dit niet voldoende is kan er een injectie worden gezet of er kan worden doorverwezen voor fysiotherapie. Helaas heeft een injectie niet altijd het gewenste effect. Hardlopers: zorg voor goed schoeisel, dit zorgt voor een goede demping en stand van de voeten. Fysiotherapie bij slijmbeurstontsteking heup Bij slijmbeurstontsteking in de heup zou fysiotherapie kunnen helpen om de pijnklachten te verminderen. Hier is de behandeling in eerste instantie op gericht. De spier die over de slijmbeurs van de heup loopt, is vaak strak gespannen bij deze slijmbeursontsteking. De fysiotherapie kan deze losmaken door diepe massagetechnieken en rekoefeningen. De fysiotherapeut zal ook kijken naar uw looptechniek, zowel wandelen als hardlopen (indien van toepassing). Als ik jou was zou ik ook een ontstekingsremmer vragen aan de huisarts als er nog geen injectie gezet wordt,sterke pijnstiller zeker voor de nacht lijkt me ook geen overbodige luxe!! Ik weet uit eigen ervaring hoeveel pijn het doet en al helemaal als je toevallig door de pijn heen in slaap valt en per ongeluk op je heup draait AUAUAU GIL pfffffffff. Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat je er snel van af geholpen wordt! Toegevoegd na 48 minuten: Ik heb nog even gekeken of ik iets kon vinden over fietsen/zwemmen,heb dit voor je gevonden: • Probeer tijdens sporten of andere activiteiten zich steeds herhalende bewegingen van de heup te vermijden. Ga bijvoorbeeld minder fietsen, gebruik tijdens het zwemmen alleen de armen. www.zorgvoorbeweging.nl/uploads/mI/6A/mI6AEuKE6XVhoct8-U-q6w/Coxa_saltans.pdf

Bronnen:
http://www.slijmbeursontsteking.net/heup/

Het is niet mogelijk om precies te zeggen hoe lang een slijmbeursontsteking duurt. Dit hangt af van verschillende factoren, bijvoorbeeld: hoe lang zit de klacht er al, is het een chronische of acute slijmbeursontsteking, en wat doe je zoal. Als je geen rust neemt maar doorwerkt en doorloopt, zal het langer duren voor de klachten verdwenen zijn en is er meer kans op een zogenaamde ‘restklacht’ of zelfs een chronische slijmbeursontsteking. Rust is de beste remedie. Ook het lang staan (en met name in een verkeerde houding) is voor de slijmbeurzen in de heup belastend. Een goede houding en aanpassing van de belasting is daarom van groot belang. Maar dat zal de fysiotherapeut je al hebben geleerd. Goed schoeisel is ook belangrijk. En geadviseerd wordt om niet op de pijnlijke zijde te gaan liggen. In sommige gevallen kan een injectie helpen.

Bronnen:
http://www.slijmbeursontstekingheup.nl/

Spreek ook van ondervinding en het enige dat bij mij hielp was rusten en vooral waar ik het meeste baat mee had was Diclofenac,dus vraag dit aan je arts. http://www.apotheek.nl/Medische_informatie/Medicijnen/Producten/Diclofenac.aspx?mId=10704&rId=364

Ik heb het ook gehad. Wat bij mij hielp was koelen, zwemmen en masseren. Het duurde bij mij ongeveer 6 mnd tot ik er vanaf was. s'nachts legde ik altijd een handdoek onder me heup. Sterkte

Het officiële protocol is zeer tijdrovend, namelijk eerst huisarts, dan fysiotherapeut, dan huisarts, dan orthopeed. Die onderzoekt je en zal in het geval van een slijmbeursontsteking een cortisoneninjectie geven en dan is binnen een paar dagen de pijn weg. Dus vraag snel een verwijsbriefje en dan consult aan de de orthopeed. Bij Annatommie ben je meestal binnen een week op je eerste afspraak. Zelfde ervaring als jij, maar dan met schouder.

Bronnen:
www.annatommie.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100