Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Genezen aambeien in de regel vanzelf met rust en de juiste leefstijl?

Ik vraag dit omdat ik me wel aan de juiste leefstijladviezen houdt (voldoende vezels, beweging, vocht etc.), maar ik buiten dat advies slechts een zalf heb voorgeschreven gekregen die volgens mij alleen de pijn verdoofd (lidocainecreme).

Bij mijn weten doet de creme zelf verder niets aan het genezen, maar is die er alleen om de pijn beheersbaar te houden.

Dus is mijn vraag geneest het verder vanzelf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk heb je dit al gelezen, maar probeer er wat aan te doen, door de leefregels te volgen.

Bronnen:
http://www.huidziekten.nl/folders/nederlan...

Ja aambeien verdwijnen meestals vanzelf als er geen druk meer is, of in iedergeval verdwijnen de klachten. Aambeien zijn verder onschuldig dus al zouden de uitstulpingen blijven zitten, kan dit geen kwaad.

Nee. Helaas gaan aambeien niet weg zonder een zalfje. Aambeien worden veroorzaakt door persen. Of dat nou is omdat je een moeilijke stoelgang hebt, of als vrouw zijnde een kind op de wereld moet duwen. En als je het eenmaal hebt, zal je er altijd last van kunnen houden. En het geneest absoluut niet vanzelf. Als je het gevoel hebt dat je dokter je niet goed hebt geholpen, ga dan naar een apotheek in je buurt en leg je probleem dan even voor. Misschien kunnen ze jou een beter advies geven.

Als je de juiste zetpillen gebruikt wordt de pijn onderdrukt en trekt de aambei terug naar binnen. Niks aan doen wordt erg pijnlijk en is niet hygienisch als de aambei beschadigd raakt.

Aambeien verdwijnen normaal gezien vanzelf binnen enkele weken. Het is geen ernstige aandoening, maar als je er te veel last van ondervindt, is het toch aan te raden een arts te raadplegen.

Bronnen:
http://www.ingelicht.be/behandeling-aambeien

Nou ik heb op het programma 'gênante lijven' of hoe het ook mag heten een keer gezien dat 1op de 3 mensen aambeien krijgen en dat het belangrijk is dat je ze laat behandelen en soms zelfs moet laten opereren! http://www.helendemeesters.nl/aambeien.htm

Aambeien krijg je en gaan nooit meer weg uitzich zelf.meestal worden ze operatief verwijdert.Zalfjes en pillen zijn er om het bloeden ,de zwellingen en de jeuk te verhelpen.Maar je raakt ze nooit meer kwijt.

Je kunt ze beter operatief laten verwijderen. Of speciale maatregelen nemen om ze te voorkomen. Aambeien geven bloed op je poep en dat is juist een aanwijzing voor darmkanker. Killer #1 Ik ging voor bloedverlies naar de specialist met de gedachte dat ik aambeiden had, maar het bleek darmkanker te zijn. Bloed uit je anus is het beste signaal voor een probleem, dus zorg ervoor dat jouw lijf geen valse signalen afgeeft. Laat je opereren; is een fluitje van een cent.

Er is ook nog een minder drastische methode om van je aambeien af te komen: Rubber Band Legatie (RBL). Hierbij worden heel kleine elestiekjes om je aarbeien gedaan. De aambeien sterven dan af, al kan het zijn dat ze terugkomen. Het gebeurt poliklinisch in het ziekenhuis en er komt dus geen mes aan te pas. Dit is overigens alleen mogelijk bij uitwendige aambeien en ze moeten wel "groot genoeg" zijn om doorverwezen en behandeld te worden.

Is je ontlasting wel soepel? Zo niet, dan kan je misschien vragen aan je huisarts of je Movicolon mag gebruiken. Dat is een laxerend poeder, wat je ontlasting wat verdunt. Zo hoef je ook geen druk te zetten bij het naar de wc gaan, want dit kan de aambeien juist verergeren. Ik heb ze zelf helaas al jaren, bij mij komen ze altijd terug. Weghalen zoals hierboven staat middels een rubberen bandje is wel een optie voor jou misschien maar niet voor mij (ik slik antistollingsmiddel en het gebied rond de anus is erg bloedvatrijk, dus dat is een risico voor mij). Probeer in ieder geval niet te persen. Verder ben je goed bezig! Ik hoop dat je er gauw vanaf komt! En anders weer even naar de dokter gaan!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100