Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Als je last van tinnitus hebt moet je je dan ook in de bioscoop beschermen met oordoppen?

Of is het volume daar niet schadelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

weet niet of je met tinnitus nog een bioscoop binnen wil,in ieder geval heb je dan zeker oordoppen nodig.

Tinnitus, oorsuizen of fantoomgeluid is het horen van sis-, fluit-, brom- of pieptonen in één of beide oren. De waarneming wordt door de lijder gedaan maar niet door anderen (95%). Het waargenomen geluid kan zo luid zijn dat het horen wordt belemmerd. De naam komt van het Latijnse Tinnitus Aurium, wat 'gerinkel in de oren' betekent. Een in de uitgaanswereld gebruikte term is piepstress. Het hangt dus af van de mate waarin je dat hebt. Op zichzelf is het geluid in een bioscoop niet schadelijk, maar als je door de tinnitus toch niets hoort, kun je inderdaad beter oordoppen in doen.

Volgens mijn K.N.O arts ( ik heb ook tinnitus ) moet je heel voorzichtig zijn met hard geluid , het liefs , als het kan vermijden. Als je tinnitus heb, dan kan het bij hard geluid heel snel verergeren. Ik weet niet hoe het tegenwoordig toegaat in de bioscoop, maar voorzichtigheid is geboden en zeker als je al die zeer vervelende aandoening bezit.

Ik werk zelf in een bioscoop en wy hebben bepaalde ringleiders waarmee de operateur het geluid regelt voor diegene die minder/anders e.d hoort

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100