Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom kan ik niet sprinten?

Ik zit op wedstrijdzwemmen en bij het zwemmen van sprintafstanden (50 meter), vooral bij de borstcrawl, doen mijn spieren vreemd. Als ik begin met sprinten met de eerste baan (25 meter) dan krijg ik op de helft van de baan last van mijn linker kuit. De spieren in mijn kuit verlammen een soort. Bijna direct na mijn kuit verlamd mijn linker arm en daarna soms ook nog de linkerkant van mijn nek. Het is misschien niet verlammen, het is meer een ongecontroleerde samentrekking van mijn spieren. Ik heb hier geen controle over. Het duurt dan tot het eind van de baan (wanneer mijn spieren een korte rust hebben) tot ik mijn spieren weer onder controle heb. Hoe komt dit? Ik zou het echt heel graag willen weten, want vroeger had ik hier geen last van!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het gevoel alsof je spieren zich vastzetten? Zou dit misschien kunnen komen doordat je je spieren té strak aanspant, strakker dan nodig zeg maar?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100