Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan een hoestdrank, vastzittend slijm losmaken?

Aangezien hoestdrank door de slokdarm wordt ingeslikt en het vastzittend slijm zich in de longen bevind.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan bijvoorbeeld met fluimucil. Deze stof wordt door je spijsvertering opgenomen en werkt op die manier van binnen uit.

In hoestdrank zitten kruiden die enigszins slijmoplossend werken, zoals tijm, maar het effect is minimaal. Daarnaast zitten er ook kruiden in die de meestal door het hoesten geïrriteerde keel verzachten. Veel meer afdoende is overigens stomen met kamille. Er bestaat daarvoor een speciaal gevalletje waar je het gloeiend hete water met de kamille in doet, met een tuitje waar je je gezicht op legt.

De samenstelling van hoestdrank kan zijn: Een soort van Thijm Dropdrankje zonder werkzame bestanddelen. Mucolytica: Zogenaamde slijmoplossers Dempers: Middelen met een dempend effect op de hoestreflex Restgroep: Ouderwetse middelen met veel bijwerkingen Verder werken oraal toegediende medicijnen altijd via de maag. Het hebben van slijm in de longen is een soort ontsteking. Een ontsteking gaat de dokter ook te lijf met een pilletjes kuur. Hoe een slijmoplosser werkt kan je lezen als je op de link klikt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100