Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan ik doen aan een verstopt oor door verkoudheid?

Ik ben verkouden en mijn oor zit dicht wat ik heel irritant vind..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een neusspray halen en daarmee in je neus sprayen, een neusspray zoutoplossing is prima. Tijdens het sprayen, je andere neusgat dichthouden.

Voor het gaan slapen een schoteltje met vers gesneden uien onder je bed zetten, aan de kant waar je slaapt.( helpt echt) Of/ en pepermuntthee drinken, daardoor slinken je slijmvliezen en komt er weer overal lucht.

Je kan ook een stoombad nemen. Kook 1l water doe het in een kom en 10min dampen met een handdoek over je hoofd en adem de warme damp in, let op dat je je niet verbrandt! Goed voor de slijmvliezen. Nadien goed snuiten. Neus, keel en oren het hangt allemaal zowat samen. Bij mij heeft het goed geholpen om mijn oor open te krijgen doch niet helemaal. Ik heb uiteindelijk Sinutab moeten nemen en ben van mijn verstopte dichte linkeroor vanaf. Succes en beterschap gewenst.

Je kunt een paar druppels slaolie (op kamertemp. ) in je oor doen dat verzacht alles en voelt goed aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100