Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Pijnlijke knie na lang weekend lopen, wat is er aan de hand?

Ik ga uiteraard volgende week naar de dokter als de pijn blijft, maar ik wou toch even hier vragen aangezien ik op google niks kan vinden wat echt aansluit bij mijn verhaal.

Vorig weekend ben ik een weekendje naar Londen gegaan. Daar heb ik zaterdag 7 uur gelopen en gestaan en de zondag daarna 5 uur lang.
Dat is voor mij veel meer dan wat ik normaal op dagen beweeg. 7 uur lopen is eigenlijk ook veels te gek, maar je wil toch wat zien in Londen.

Met als gevolg dat mijn knieeen zondag al wat gevoelig waren, maar ik ben ook niet gaan rusten want ja, je bent maar 1 weekend in Londen.
Maandag begon ik echt last te krijgen.
Eerst in beide knieeen maar al snel (vanaf dinsdag) had ik alleen nog last van mijn linker knie.
Echter, deze pijn heb ik nu nog steeds (al een week dus).

Ik kan in de lucht prima de bewegingen maken die ik maak met lopen. Maar zodra ik op de grond sta (en dus gewicht zet op mijn knie) doet het zeer bij lopen. Zowel het been naar voren bewegen (en neerzetten) als weer op trekken en naar achteren bewegen doet pijn. Het is zeer hinderlijk.

Iemand enig idee wat er gebeurd zou kunnen zijn?
(Ik weet dat de symptomen wat vaag zijn, maar ik kan het moeilijk omschrijven. Ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt).

En ben nog maar 20 dus.. slijtage zal het niet zijn ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Wie zoekt die lange beschrijving te lezen

Gwoon spierpijn ofzo...

Overbelasting, dusdanige inspanning moet je opbouwen. Mocht je overgewicht hebben kan dat ook en extra belasting zijn voor je gewrichten.

Gewoon overbelast, goed koelen, omhoog leggen (op een stoel) voor het vocht en rust houden! Als je last blijft houden inderdaad even langs de dokter!

Misschien heb je je kniebanden een beetje verrekt. Je been zo min mogelijk belasten. En toch maar even naar de dokter gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100