Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan tinnitus uit zichzelf ook verdwijnen of minder worden?

Of zit je er voor altijd aan vast en wordt het altijd erger?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik had een jaar lang regelmatig bulderende geluiden in mijn oor toen ik naar de huisarts ging. vervolgens heb ik de verwijsbrief bijna een jaar laten liggen. ik stond op het punt een afspraak met de specialist te maken, toen het ineens over was. dat is nu twee jaar terug. het kan dus spontaan overgaan.

Alles kan. Volledig onvoorspelbaar, maar de kans dat het overgaat is kleiner dan de kans dat het blijft of erger wordt. Toegevoegd na 40 seconden: Bron: eigen ervaring en gesprekken met lotgenoten.

Het kan overgaan maar het kan ook erger worden. Hangt ook van de situatie af. Ik heb zelf tinnitus, die ik opgelopen heb na een operatie aan mijn oor (ben slechthorend). Daarvoor had ik er nooit last van. In periodes met stress is de tinnitus erger, en wanneer ik in een omgeving met veel geluidsprikkels ben geweest, ook. Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar negeren is soms het beste. Bij mij werkt dat in ieder geval wel. Ik weet niet zeker hoe het kan, maar Tinnitus schijnt heel erg te reageren op stress en paniek, terwijl het toch echt een reactie van de gehoorzenuw is.