Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Welk lichamelijke proces veroorzaakt een wee gevoel in je maag?

Ik denk trouwens dat het je maag is, ik bedoel het gevoel in je bovenbuik dat je hebt als je heel zenuwachtig bent.

Ik wil graag weten wat er precies in je lichaam gebeurt als dat gevoel optreedt, is het meer of juist minder maagzuur of alleen het samentrekken van iets. Iemand een idee?

Ik zet hem bij lichamelijke klachten omdat ik het gewoon heb zonder ergens de zenuwen voor te hebben maar het gevoel is hetzelfde

Weet jij het antwoord?

/2500

Lichaam en geest zijn nauw met elkaar verbonden. Als je zenuwachtig bent, lokt dit reacties uit in je lichaam. Je krijgt het koud, gaat toch zweten en voelt een knoop in je maag. Als je blij bent ontspant je lichaam zich, als je ongelukkig bent verkrampt je lijf. Wanneer je je bezighoudt met vervelende gedachten en emoties heeft dit zijn uitwerking op je lichaam. Ernstig verdriet tekent zich af op je gezicht, ernstige stress kan iemand grijs haar bezorgen. Vervelende gevoelens en stress zijn een aanval op je lijf.