Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Benauwd in keel

Ik heb het benauwd in mn keel, en vanochtend hoestte ik een beetje slijm met bloed op, ook moet ik steeds hoesten (in het slijm van de rest van de dag zat geen bloed)?
Hoe komt dit en wat doe ik tegen de vreselijke benauwdheid?

Toegevoegd na 9 minuten:
Ik voel me trouwens verder helemaal niet ziek, gisteren en vanochtend wel, toen had ik buik en hoofdpijn en voelde ik me zwak, en toen ik wat cola dronk zakte de benauwdheid af

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er heerst momenteel ruimschoots griep en verkoudheid. Met hoesten kun je altijd een bloedvaatje beschadigen en als je eenmalig een keer bloed verliest zou ik me er maar niet al te veel zorgen over maken. Blijf je je goed voelen en blijft het daar na een paar dagen bij dan valt het wel mee, dunkt mij. Cola en chips raad ik eigenlijk altijd af maar ze schijnen prima te helpen bij dergelijke klachten van onschuldige aard. :-) Wat mij betreft is dat ook een teken dat er niets ernstigs aan de hand is. Dit alles natuurlijk mits je niet hoogbejaarder bent dan een jaar of zeventig.

Als je het niet vertrouwd moet je even naar de dokter. Wij kunnen vanuit onze stoel niet weten wat er met jou aan de hand is.

moeilijk zo maar te zeggen maar waarschijnlijk zit het probleem bij de longen,zeker dokter raadplegen.

Hoest je al langer, dan kan het ook van het hoesten zijn, maar neem geen risico en ga langs een dokter!!

Bij bloed ophoesten altijd naar de dokter. Het kan van alles zijn maar een controle is echt noodzakelijk. Als je het benauwd hebt kan stomen of neusdruppels wat verlichting geven.

Bronnen:
http://www.jaczitman.nl/columns/klachtenma...

Gegeven je vraagstelling ga ik ervan uit dat je niet een chronische ziekte hebt (astma). Klinkt in mijn oren naar zware keelontsteking en/of bronchitis. Een beginnende longontsteking kan ook nog. Tijd dus om naar de dokterspost te gaan. Je wilt niet dat dit doorzet naar de longen en, afhankelijk van de veroorzaker (virus of bacterie) zul je ook medicijnen moeten gaan innemen of iets dat de slijm wat oplost en waardoor dat dan makkelijker verwijderd wordt door je lichaam. Als je al veel langer hoest zou ook tbc kunnen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100