Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Aangeslagen stembanden door braken. Hoe verhelp je dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door je stembanden te sparen, dus wat minder te praten, maar slikken is wel goed, veel water drinken en wat in de mond hebben, ik heb zelf een ander heel goed middel, waar ik veel baat bij heb, want ik heb zwakke stembanden omdat ik 4 jaar geleden stembandkanker heb gehad, helemaal van genezen, maar het blijft een zwakke plek, dus vaak hees, en dan is rust een heel goed middel voor mij , ik heb een beroep waarbij ik veel mag praten, dus is het voor mij een hele handicap, en ik raadpleeg ook vaak een logopedist, en die zegt het stem geluid voor naar de mond verplaatsen zodat je stembanden rust krijgen, dat is met zingen makkelijker dan met praten, probeer het succes ermee.

Dat is eigenlijk de zelfde beschadiging die je oploopt door veel schreeuwen of hoesten. Het gaat vanzelf wer over, binnen een week of hooguit twee. Je stem wat rust geven door te fluisteren of helemaal niet te praten versnelt het iets.

Een goed 'smeermiddel' is honing verzacht en is lekker. Verder is het goed even niet te praten. Beterschap!

Geef ze voldoende rust, lijkt me de enige manier.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100