Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan ik doen tegen PFPS?

Hallo, sinds eind vorig jaar heb ik last van mijn knie. De arts heeft mij verteld dat het gaat om PFPS (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Patellofemoral_pain_syndrome). Ik heb allerlei verschillende oefeningen gedaan die weliswaar enigszins hebben geholpen, maar ik blijf na 8-9 maanden toch nog last hebben. Ook heb ik een aantal oefeningen van de fysio meegekregen, maar de laatste paar maanden zie ik.geen verbeteringen meer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Symmetrische bewegingen (recht op en neer en niet zijwaarts belasten) blijven belangrijk. Behandelingen omvatten doorgaans rust en fysiotherapie. Lopers moeten mogelijk overschakelen naar activiteiten zoals fietsen of zwemmen (niet met schoolslag). Steunzolen (via podotherapeut) kunnen sommige mensen helpen. De symptomen kunnen ondanks behandeling jaren aanhouden. Het patellofemoraal pijnsyndroom is de meest voorkomende oorzaak van kniepijn en treft meer dan 20% van de jongvolwassenen. Het komt ongeveer 2,5 keer vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. [

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100