Wat is beter: weinig drinken kater of veel drinken geen kater?

Ik drink haast nooit alcohol.. ik had na 3 biertjes de volgende dag een lichte hang-over en kater. Ik begreep dat het kan verschillen per persoon hoe gevoelig iemand ervoor is en dat dit kan liggen aan het lichaamgewicht (vochtpercentage).

Nu had ik twee vragen:

1. Wat is gezonder voor je lichaam weinig drinken en een kater hebben of veel drinken en geen kater hebben (ik denk weinig drinken en een kater)

2. Wat is beter voor je hersenen? weinig drinken en een kater hebben of veel drinken en geen kater hebben (ik denk wederom weinig drinken en een kater)

Ik denk dat de hersenen namelijk al te erg zijn beschadigd (verdoofd zijn) als je geen kater meer ervaart bij teveel drank en het dus wel blijft verslechteren maar je het niet meer merkt. IK BEN BENIEUWD HOE DIT IN ELKAAR ZIT!

Toegevoegd na 1 uur:
Minder drinken gaat over mezelf die weinig drinkt en een kater krijgt ... Tegenover een persoon die vaak drinkt en geen kater krijgt. Wat is gezonder en minder schadelijk.

Als ik bijvoorbeeld vaker drink dan wordt mijn kater ook minder en kan ik er veel beter tegen (jaren terug ervaren)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Weinig alcohol drinken is gezonder dan veel drinken. Punt. Een kater is één van de direct voelbare gevolgen van alcohol. Een kater ontstaat vaak door uitdroging (= meer uitplassen dan je drinkt, alcohol werkt vochtafdrijvend). Een simpel middel tegen een kater is dus water of sap drinken (tijdens of meteen na het drinken van alcohol). Als zodanig zegt een kater dus maar weinig over de schade die je werkelijk hebt opgelopen door alcohol.

Bronnen:
https://www.jellinek.nl/vraag-antwoord/hoe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100