Hoe kom ik af van een stinkende adem (heb er al jarenlang last van)?

Hallo,
Ik heb al jaren last van een slechte adem en ik kom hier maar niet vanaf. Toen ik had gemerkt dat ik zo een probleem had ging ik naar de mondhygiënist ik kreeg een mondspoeling(voor tamdvlees denk ik) die opzich wel hielp tot een bepaalde moment maar later zijn werking verloor. De mondhygiënist zei dat alles oke was en dat er geen probleem met mijn gebit was. Alleen ik had wel last van mijn tandvlees hier kreeg ik dus wel dingen voor. Toen het niet werkte kreeg ik te horen dat de ontsteking waarschijnlijk genetisch is (are you kidding me?).Ik werd doorverstuurd naar de huisarts.
Heb geen een last van sinusitis. Heb medicijnen voor mijn maag gekregen ook mondspoelingen voor mijn mond(natuurlijk hielp dit niet). Later kreeg ik dit te horen van de dokter "wij kunnen er dsn niks meer aan doen". Dit verpest mijn hele sociale leven. Ik heb het vermoeden dat het door mijn tandvlees komt alleen het is maar echt op 1 of 2 plaatsen ontstoken. Hie weet ik dat ik zo een probleem heb:
1.heb een hele slechte smaak in de ochtend en de hele dag door 2. Ik had het aan de mondhygienist gevraagd en die zei dat hij het ook rook. 3. Ik ruik het zelf op elke manier als k de achterkant van mijn tong aanraak en het laat drogen..Dit zijn de dingen die ik tegen ene slechte adem doe/deed:
1) poets mijn tanden minimaal 2x per dag.
2) ik gebruikte tongschraper(nu niet want het werkt niet)
3) gebruik nauwelijks flosdraad soms tandenstoker.
4) gebruik kauwgom,mint,mondspoeling.

Weet jij het antwoord?

/2500

De meest voorkomende oorzaken van een slechte adem zijn: Slechte mondhygiëne, met name door achterblijvende bacteriën op de (achterkant van) de tong. Een ontsteking in de mond, bijvoorbeeld mondslijmvliesontsteking of tandvleesontsteking. Een aandoening van de neus- of keelholte, bijvoorbeeld een ontsteking van de bijholten of neuspoliepen. Een Zenker divertikel in de slokdarm. Dit is een uitstulping in de vorm van een zakje in de slokdarmwand. In dit zakje kunnen etensresten achterblijven en deze kunnen gaan rotten. Het volgen van een (streng) dieet ofwel lijnen. Roken. Alcoholgebruik. Regelmatig gebruik van knoflook, uien en sommige kruiden/specerijen. Een slecht sluitend sluitspiertje tussen de slokdarm en de maag. Als dit sluitspiertje niet goed sluit, kan slecht ruikende lucht uit de maag ontsnappen. Bij mensen met een middenrifbreuk kan het sluitspiertje minder goed sluiten. Daarnaast kan roken het sluitspiertje wat verslappen. Verstopping en/of extra gasvorming in de darm. Bij iedereen komt gas vrij als voedsel in de darm verteerd wordt. Als ontlasting lang in de darm blijft zitten (verstopping), kan het gaan gisten door het inwerken van de bacteriën in de darm. Hierdoor ontstaat extra gasvorming. Dit gas kan door de wand van de darm in de bloedbaan worden opgenomen en via de longen worden uitgeademd. Dit kan een slechte adem veroorzaken. Minder voorkomende oorzaken zijn ernstige lever- of nierziekten. Afkomstig van: Maag Lever Darm Stichting Stationsplein 123 3818 LE Amersfoort Telefoonnummer 033-752 35 00 Ik heb dit gekopieerd van de site van de maag darm en lever stichting, maar ik zie dat er ook een reclame meekomt. Was niet de bedoeling, maar ik kan deze niet verwijderen.

Toegevoegd op 10 juli 2018 07:00: tekst

Drink veel water, en vermijd uitdrogende dranken zoals koffie en alcohol. Neem dieet onder de loep Maar wat als je al veel water drinkt en je nog steeds kampt met een stinkende adem? Dan is het tijd om je dieet uitgebreid onder de loep te nemen. Zo kan bijvoorbeeld het ontbijt overslaan een negatieve invloed hebben op je adem. De eerste maaltijd van de dag is belangrijk om ons speeksel terug te activeren, dat een hele nacht heeft stilgelegen. Daarnaast kan snoep ook een slechte adem veroorzaken, door de bacteriën in je mond te voeden met suiker. Een koolhydraatarm dieet of net één met veel proteïnen draagt ten slotte ook niet bij aan een frisse adem.

Bronnen:
https://www.hln.be/nina/fit-gezond/zo-gera...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100