Welke ongeparfumeerde groene zeep gebruiken voor gebit?

De tandarts heeft mijn collega geadviseerd om het nieuwe gebit (prothese) niet schoon te maken met tandpasta of steradent bruistabletten. Hij adviseerde ongeparfumeerde groene zeep. Welke groene zeep hij dus gebruiken als beste?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Driehoek zachte zeep, ook vloeibaar te koop (ah bv). Protheses/gebit schoonmaken Er waren altijd tabletten voor(Steradent bv) nu wordt er ongeparfumeerde groene zeep aangeraden. So-wie-so een direct financieel voordeel, maar iets belangrijker is ook op de lange termijn voor het behoud van je gebit (prothese) is dit. Wat je in eerste instantie zou gebruiken , tandpasta , blijkt helemaal niet goed te zijn , schuurt te veel - alleen maar gunstig voor de beurs van de tandtechniker. Wat ik zou aanraden is Driehoek zacht zeep , ook vloeibaar te koop (wel iets duurder in die versie) en verkrijgbaar in de supermarkt (AH bv). Echter zijn er ook andere merken te koop, zoals van het Kruidvat, Tricel. https://www.startpagina.nl/v/huis-tuin/schoonmaken-wassen/vraag/17736/ziet-verpakking-groene-zeep Overige benamingen[bewerken] Groene zeep wordt ook aangeduid als bruine zeep (vrij algemeen in Vlaanderen), als 'Goudzeep' (merk Tricel) of als Zachte Zeep (merk Driehoek). https://nl.wikipedia.org/wiki/Groene_zeep Er zijn nog meer toepassingen voor groene zeep, veel meer. (zie bron) https://www.startpagina.nl/v/huis-tuin/schoonmaken-wassen/vraag/55786/allemaal-groene-zeep https://www.kruidvat.nl/tricel-zachte-zeep/p/19801 https://www.ah.nl/producten/product/wi2886/driehoek-zachte-zeep

Bronnen:
http://www.huisvlijt.com/2016/07/groene-zeep.html
http://www.whitesmile.nl/Kunstgebit_Plaatje_Frame
https://omaweetraad.nl/gezondheid/gebitsprothese

Zeep is helemaal niet nodig. Gewoon met een borsteltje onder de kraan. Wat op je prothese zit, zit normaliter in je mond. Enzymen en een gezonde mondflora. Maar inderdaad geen tandpasta. Daar zit schuurmiddel in, en dat is niet goed op het toch wat zachtere materiaal van de prothese.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100