Is "Prodent tandpaste voor mannen" echt voor mannen?

Die reclame beweert het althans.
Ik bedoel, hoe weet tandpasta nu of hij in een mannen gebit zit...?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het antwoord is nee. De bacteriele samenstelling in de mond van mannen en vrouwen is identiek. De hoeveelheid fluoride die in tandpasta zit is altijd gelijk, behalve bij kinder en peuter tandpasta, waarbij de hoeveelheid fluoride een heel stuk lager is. Er zit wél verschil wat werking betreft bij bijvoorbeeld tandpasta's die gericht zijn op specifieke problemen, zowel dentaal als parodontaal. Gevoelige tandhalzen bijvoorbeeld, of parodontitis(tandvleesontsteking). Dan heb je tandpasta die meer gericht is op die problemen. Dus onderscheid maken tussen mannen of vrouwen tandpasta is klinkklare onzin, en alleen maar een reclame stunt om mensen 'gek te maken'.

Het product, de vormgeving van de tube, de marketing er rond, etc., zal op mannen toegespits zijn, maar de tandpasta zelf is niet specifiek voor een mannengebit. Tanden zijn tanden, er zijn geen verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke tanden.

Puur marketing voor mannen die zich niet mannelijk genoeg voelen en daardoor van die producten kopen die alleen maar duurder zijn en waar een ander luchtje/geurtje aanzit. Pure onzin

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100